Συνάντηση με τον νέο Συντονιστή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων

Συνάντηση με τον νέο Συντονιστή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων

ΥΠΕΞ-ΔΡΑΣΕΙΣ-3

Τoν νέο Συντονιστή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, Υποστράτηγο, κ. Νικόλαο Ρουμελιώτη, επισκέφθηκε σήμερα ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Ανδρέας Κατσανιώτης.

Ο κ. Κατσανιώτης συνεχάρη τον κ. Ρουμελιώτη για την ανάληψη της νέας θέσης ευθύνης, ενώ συζήτησε μαζί του ζητήματα που αφορούν στον οργανωτικό και επιχειρησιακό σχεδιασμό της Πυροσβεστικής, αλλά και στην στελέχωση και τους διατιθέμενους πόρους για τις ανάγκες εκπλήρωσης της αποστολής του Πυροσβεστικού Σώματος στη Δυτική Ελλάδα. Ιδιαίτερη μνεία έγινε για την ανάγκη ανάπτυξης 2ου Πυροσβεστικού Σταθμού στην Πάτρα προκειμένου να καταστεί δυνατή η αναβάθμιση υπηρεσιών στον βόρειο τομέα της πόλης.

Μετά την συνάντηση, ο Υφυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εποικοδομητική ενημέρωση, εξέφρασε την κυβερνητική πρόθεση για έμπρακτη στήριξη του έργου και της αποστολής του Πυροσβεστικού Σώματος, σημειώνοντας μεταξύ άλλων την εκκίνηση της διαδικασίας κατασκευής Περιφερειακού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Ελλάδος στην Πάτρα, αλλά και την προσπάθεια που καταβάλλεται για την ενίσχυση των κτιριακών υποδομών τοπικών Υπηρεσιών της Πυροσβεστικής (6η ΕΜΑΚ, 2ο Πυροσβεστικό Σταθμό Πατρών, Γραφεία Διοίκησης και Υποστήριξης κλπ ) μέσω ΣΔΙΤ στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Επίσης, διατύπωσε την ανάγκη αναβάθμισης του ρόλου του Περιφερειακού Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας, αλλά και την πρωτοβουλία που θα αναλάβει ο ίδιος για επιτάχυνση των διαδικασιών δημιουργίας του 2ου Πυροσβεστικού Σταθμού Πατρών, ευχόμενος παράλληλα δύναμη και επιτυχία στο έργο του συνόλου του δυναμικού της Υπηρεσίας.

«Ο κ. Ρουμελιώτης είναι ένας άνθρωπος με μεγάλη εμπειρία, αλλά και βαθιά γνώση της περιοχής και των αναγκών της. Είμαι βέβαιος ότι μέσα από τη συνεργασία με το σύνολο των αρμοδίων φορέων, η Πυροσβεστική Υπηρεσία θα παραμείνει ο φύλακας – άγγελος της ζωής και της περιουσίας των πολιτών, αλλά και θα αναβαθμίσει τις επιχειρησιακές της δυνατότητες. Η κυβέρνηση αποδίδει πολύ μεγάλη σημασία στην πρόληψη και προστασία του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος από φυσικές και άλλες καταστροφές, κάνοντας μία μεγάλη προσπάθεια αλλαγής του μοντέλου διαχείρισης κρίσεων και αναβάθμισης των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των εμπλεκομένων φορέων. Και σε αυτή την προσπάθεια, το Πυροσβεστικό Σώμα, αποτελεί την προμετωπίδα και τον βασικό μοχλό» ανέφερε ο κ. Κατσανιώτης αμέσως μετά την επίσκεψη.