Στην τελετή καθαγιασμού του Αγίου Μύρου στο Φανάρι

Στην τελετή καθαγιασμού του Αγίου Μύρου που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, στον Πατριαρχικό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, παρέστη ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο κ. Κατσανιώτης είχε και συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. «Θεωρώ ξεχωριστή ευλογία να βρίσκομαι στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως για την τελετή καθαγιασμού του Αγίου Μύρου. Αυτή η ιερή στιγμή που συμβαίνει κάθε δέκα χρόνια αποτελεί συνάμα και ιστορικό γεγονός καθώς είναι η τέταρτη φορά που ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος τελεί τον καθαγιασμό του Αγίου Μύρου. Ο Παναγιώτατος είναι ο μακροβιότερος Οικουμενικός Πατριάρχης ο οποίος διανύει ήδη το 31ο έτος στον Οικουμενικό Θρόνο και ο μοναδικός που έχει τελέσει τον καθαγιασμό για τέταρτη συνεχή φορά» δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών.

Επίσης, υπογράμμισε πως αυτό το ιερό και ιστορικό γεγονός του έδωσε και την ευκαιρία να επισκεφθεί για μια ακόμα φορά τους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης και τους ευχήθηκε από κοντά Καλή Ανάσταση και χρόνια πολλά. Παράλληλα, διαμήνυσε ότι η ελληνική πολιτεία είναι συνεχώς δίπλα τους.