Μήνυμα προς τους Αχαιούς για την εορτή του Πάσχα

«Αγαπητοί συμπατριώτες και συμπατριώτισσες,

Η σταύρωση και η ανάσταση του Θεανθρώπου είναι η μέγιστη εορτή της Χριστιανοσύνης. Είναι η θεία σπονδή για την σωτηρία του ανθρώπου και για την αιώνια ζωή. Για εμάς τους Έλληνες, το Πάσχα είναι η Πίστη μας, το βίωμα του λαού μας. Είναι το φως και η ελπίδα που καθορίζει την εθνική μας ταυτότητα. Γι’ αυτό όπου και αν βρισκόμαστε, σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης γιορτάζουμε με λαμπρότητα την Ανάσταση του Κυρίου μας και προσδοκούμε «ζωήν του μέλλοντος αιώνος».

Αγαπητοί συμπατριώτες και συμπατριώτισσες, η μέγιστη τιμή που μου επιφυλάξατε και στις προηγούμενες εκλογές μου δίνει την ευκαιρία να βρεθώ αυτές τις Άγιες ημέρες στα Ιερότερα προσκυνήματα της Ορθοδοξίας. Στο Φανάρι και τον Πατριαρχικό Ναό Αγίου Γεωργίου για την τελετή καθαγιασμού του Αγίου Μύρου και στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα για την αφή του Αγίου Φωτός , δεν εκπροσωπώ όμως μόνο την Ελληνική κυβέρνηση. Έχω την τιμή να εκπροσωπώ και όλους εσάς. Νιώθω το χρέος να μεταφέρω το Άγιο Φως και το Άγιο Μύρο σε όλους τους Έλληνες και ιδιαιτέρως σε κάθε Αχαιό μαζί με τις ευχές για υγεία στον κάθε ένα προσωπικά και στις οικογένειές σας, καθώς και στα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Ας κρατήσουμε όλοι ψηλά το αίσθημα της ελπίδας και της ανάτασης που ζούμε αυτές τις πασχαλινές μέρες! Ας είναι το Πάσχα, μια καινούργια αρχή, ένα νέο ξεκίνημα, μια νέα πορεία. Προσωπικά και συλλογικά!».