Το νέο Αστυνομικό Μέγαρο της Πάτρας στη νέα λίστα έργων ΣΔΙΤ που θα ανακοινωθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα

Για την άμεση προώθηση των έργων ανέγερσης του νέου Αστυνομικού Μεγάρου στην Πάτρα και της ανάπλασης του πρώην εργοστασίου «Λαδόπουλου», συζήτησαν ο Υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Αχαΐας, Ανδρέας Κατσανιώτης και ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής Υπουργός ενημέρωσε τον κ. Κατσανιώτη πως το έργο κατασκευής του νέου Αστυνομικού Μεγάρου έχει ήδη ενταχθεί στη νέα λίστα έργων ΣΔΙΤ συνολικού προϋπολογισμού άνω των 2 δις ευρώ που θα ανακοινωθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα. Η δημοπράτηση του έργου αναμένεται να γίνει έως το τέλος της χρονιάς, βάσει της μελέτης που έχει γίνει από την εταιρεία «Κτιριακές Υποδομές», η οποία θα είναι και η αναθέτουσα αρχή του διαγωνισμού.

Ο κ. Κατσανιώτης, πρόταση του οποίου ήταν η ανέγερση του νέου Μεγάρου σε περιοχή του ΚΕΤχ της Πάτρας και ο οποίος είχε αναλάβει τις πρωτοβουλίες επαφών με τις ηγεσίες των συναρμόδιων υπουργείων (Εθνικής Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη και Ανάπτυξης και Επενδύσεων), εξέφρασε την ικανοποίησή του για την προώθηση του έργου, το οποίο μπαίνει πλέον σε τελική ευθεία.

«Μετά από πολλά χρόνια διχογνωμιών και άγονων διαβουλεύσεων, η πρωτοβουλία που ανέλαβα για την ανέγερση ενός σύγχρονου αστυνομικού Μεγάρου σε χώρο του ΚΕΤχ, παίρνει πλέον σάρκα και οστά. Η προσωπική ικανοποίηση είναι μεγάλη καθώς τόσο οι κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια όσο και οι επαφές με συναδέλφους Υπουργούς το τελευταίο δωδεκάμηνο, φέρνουν απτά αποτελέσματα. Το βασικότερο όμως είναι ότι η τοπική Αστυνομία θα αποκτήσει επιτέλους ένα σύγχρονο κτίριο που θα ικανοποιεί πλήρως τις ανάγκες της, ενώ και μία πολύ σημαντική περιοχή της Πάτρας θα γνωρίσει μία μεγάλη αστική ανάπλαση που θα την αναβαθμίσει. Το διπλό αυτό έργο θα είναι ένα έργο – σύμβολο της σύγχρονης Πάτρας» δήλωσε ο κ. Κατσανιώτης.