Δηλώσεις Υφυπουργού Εξωτερικών κατά την υποδοχή πολιτών Ελλάδας-Κύπρου από Ουκρανία – 01/03/2022

Δηλώσεις Υφυπουργού Εξωτερικών κατά την υποδοχή πολιτών Ελλάδας-Κύπρου από Ουκρανία

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Περιμένουμε τώρα 50 Έλληνες και Κύπριους, μπορείτε λίγο να μας περιγράψετε τη διαδικασία και γιατί έπρεπε να ναυλωθεί ειδική πτήση για τον σκοπό αυτό;

Α.ΚΑΤΣΑΝΙΩΤΗΣ: 50 Έλληνες και Κύπριοι πολίτες και οι οικογένειες τους φτάνουν τώρα με ειδική ναυλωμένη πτήση από τη Ρουμανία. Μια κοινή επιχείρηση του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών σε συνεργασία με το Κυπριακό Υπουργείο Εξωτερικών από Οδησσό και Κίεβο, οδικώς μέχρι τη Ρουμανία και από εκεί με τη ναυλωμένη πτήση φτάνουν εδώ.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Οργανώθηκε κάποια ειδική επιχείρηση ασφαλείας προκειμένου να μεταφερθούν αρχικά οδικώς στη Ρουμανία;

Α.ΚΑΤΣΑΝΙΩΤΗΣ:  Το σημαντικό σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να υπάρχει ασφάλεια στο πεδίο. Να διασφαλίζεται ο τρόπος, έτσι ώστε με ασφάλεια να φεύγουν οι Έλληνες πολίτες. Αυτό έγινε, έφτασαν στη Ρουμανία και ναυλώθηκε ειδική πτήση για να έρθουν τώρα στην Ελλάδα. Τώρα φτάνουν εδώ, τελειώνει έτσι με θετικό τρόπο αυτή η περιπέτεια τους.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Υπήρξε και κάποια άλλη διαδικασία; Υπάρχουν και άλλοι;

Α.ΚΑΤΣΑΝΙΩΤΗΣ: Είναι μια διαδικασία που βλέπουμε τι συμβαίνει στο πεδίο και ανάλογα με το τι συμβαίνει στο πεδίο παίρνουμε τις κατάλληλες αποφάσεις.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κινδύνεψαν οι άνθρωποι αυτοί;

Α.ΚΑΤΣΑΝΙΩΤΗΣ: Φαντάζομαι ότι όλοι βλέπετε τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία. Καταλαβαίνετε ότι το ατύχημα πάντα παραμονεύει. Ευτυχώς είχε αίσιο τέλος.

01/03/2022