Εφημερίδα Καθημερινή – Θεωρείο 09/06/2022

Εφημερίδα Καθημερινή – Θεωρείο.

Νέος πρόξενος στη Νέα Υόρκη
Δρομολογημένη για τον ερχόμενο Αύγουστο είναι η αλλαγή φρουράς στο ελληνικό Γενικό Προξενείο στη Νέα Υόρκη. Συμφωνά με πληροφορίες της στήλης τη θέση του Κωνσταντίνου Κούτρα αναμένεται να αναλάβει ο διπλωμάτης Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου που έχει γράψει αρκετά χιλιόμετρα στον χώρο ενώ προέρχεται από διπλωματική οικογένεια. Οσον αφορά τον Κούτρα, είναι πολύ πιθανό να συνεχίσει τη διπλωματική πορεία του στην Κωνσταντινούπολη.

Ανανέωση θητείας
Μια και ξεκίνησα με διπλωματικά να συνεχίσω με ακόμα ένα μαθαίνω πως η θητεία της νυν πρέσβεως στην Ουάσιγκτον, Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου,
θα ανανεωθεί για ένα χρόνο, καθώς το Μαξίμου είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένο από τη δουλειά της.

Τι είπε ο Μενεντεζ για τον Μητσοτάκη
Συνάντηση με τον Αμερικανό γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ είχε ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη, για την καθιερωμένη παρέλαση που διοργανώνει η ελληνική ομογένεια στην καρδιά του Μανχάταν. Ο Μενέντεζ περιέγραψε στον υφυπουργό τις εντυπώσεις των συναδέλφων του από την πρόσφατη ομιλία του Ελληνα πρωθυπουργού στο Κογκρέσο, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι ο ίδιος δεν θυμάται αντίστοιχη ομιλία ξένου ηγέτη που να έχει προκαλέσει τόσο θερμό χειροκρότημα.

Η υποψηφιότητα Αβραμόπουλου

Οι βουλευτές της Α Αθήνας, αλλά και οι υποψήφιοι βουλευτές της ίδιας περιφέρειας, διερωτώνται τελευταία τι θα πράξει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και αν τελικά θα είναι υποψήφιος στην Α Αθήνας. Ο πρώην υπουργός και
επίτροπος έχει πάντως τακτική παρουσία στα MME, αλλά αυτό
σας βεβαιώνω πως δεν σημαίνει απαραίτητα και επιστροφή του στις γαλάζιες λίστες.

Στην Πόλη
Ενώ οι σχέσεις Ελλάδας Τουρκίας διολισθαίνουν διαρκώς σε αχαρτογράφητα μονοπάτια και οι δίαυλοι επικοινωνίας έχουν κλείσει, ένας Ελληνας θα ταξιδέψει την επόμενη εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη. Ο Σπήλιος Λιβανός, επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στο NATO, θα βρεθεί στην Τουρκία την Τρίτη και την Τετάρτη, καθώς συνεδριάζει n Συνέλευση της Συμμαχίας. Πριν από περίπου μία εβδομάδα ο Αιτωλοακαρνάνας πολιτικός είχε τετ α τετ με τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου και πλην του κλεισίματος της αποχώρησής του από το υπουργικό, φαντάζομαι πως έθεσαν επί τάπητος και την ατζέντα της συνέλευσης, καθώς ένα βασικό επιχείρημα της ελληνικής πλευράς είναι πως μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία δεν μπορεί να ανοίξει νέο μέτωπο στη νοτιοανατολική πτέρυγα του NATO.

Προσωπική απόφαση
Η απόφαση της Ντόρας να είναι εκ νέου υποψήφια στα Χανιά ήταν όπως μαθαίνω προσωπική της. Αυτό σημαίνει πως και η συζήτηση να είναι στο Επικρατείας ήταν υπαρκτή και πολλοί από το περιβάλλον της την προέτρεπαν να την αποδεχθεί, αλλά τελικά εκείνη ψήφισε Χανιά.

Ο Οικονόμου δικαίωσε Μπογδάνο
Η σφοδρή αντίδραση της κυβέρνησης στα όσα είπε ο Ιάσων Αποστολόπουλος στην εκδήλωση του ευρωβουλευτή Κούλογλου δικαιώνουν με καθυστέρηση σχεδόν ενός έτους τον Κων Μπογδάνο. Ο τότε βουλευτής της Ν.Δ είχε σηκώσει το θέμα της βράβευσης του ακτιβιστή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ουσιαστικά η αντίδραση είχε ακυρώσει την πραγματοποίηση της βράβευσης. Ο Μπογδάνος μάλιστα επανήλθε χθες στο θέμα, κατηγορώντας όσους τότε τον κατηγορούσαν πως σήμερα στηρίζουν την κυβέρνηση για το ίδιο θέμα.

09/06/2022