Αναφορά στην εφημερίδα Καθημερινή – Θεωρείο 07/09/2022

Αναφορά στην εφημερίδα Καθημερινή – Θεωρείο.

Σε κομματική εκδήλωση στην Αλεξανδρούπολη εμφανίστηκε τη Δευτέρα το βράδυ ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Το θέμα της εκδήλωσης ήταν Ισχυρή Ελλάδα στο νέο διεθνές περιβάλλον, με τον πρώην επίτροπο και υπουργό να επιφυλάσσει ιδιαίτερα θερμά σχόλια για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την εξωτερική πολιτική του. Οσον αφορά πάντως το θέμα των παρακολουθήσεων, ούτε ερωτήθηκε ουτε ο ίδιος επέλεξε να κάνει κάποιο σχόλιο. Στο ίδιο πάνελ βρίσκονταν και ο υφ Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης και ο βουλευτής Τάσος Χατζηβασιλείου, με τον πρώην ΥΠΕΞ να έχει έναν καλό λόγο και για τους δυο. Στον μεν υφυπουργό εξήρε την εργατικότητά του και την άριστη δουλειά του στα ζητήματα ομογένειας, για τον δε βουλευτή ανέφερε πως είναι ένας λαμπρός νέος πολιτικός από τους πιο αξιόπιστους αναλυτές της διεθνούς κατάστασης.

Εγκυρες πηγές της στήλης μού είπαν πως ο νέος γ.γ του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Μιχαήλ Καραμαλάκης καλοβλέπει τη μετάβαση του στην πολιτική σκηνή, είτε ως υποψήφιος βουλευτής είτε ως υποψήφιος δήμαρχος στο Ηράκλειο της Κρήτης, από όπου κατάγεται. Αυτός είναι λένε οι ίδιες πηγές και ένας βασικός λόγος που αποδέχθηκε τη νέα του θέση, ώστε
να μείνει μέσα στο σύστημα. Για την ιστορία πάντως υπήρχε και άλλη σκέψη, η οποία δεν προχώρησε συγκεκριμένα n εισήγηση έλεγε ο κ Καραμαλάκης, να μετακινηθεί στην Πολιτική Προστασία συζήτηση η οποία δεν προχώρησε.

Σας έχω και άλλη πληροφορία από την Κατεχάκη. Γιατί η κυβέρνηση και προσωπικά ο Τάκης Θεοδωρικάκος τα πήραν, κατά το κοινώς λεγόμενο, με την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα των μεταναστών στον Εβρο και άνοιξαν τέτοιο πόλεμο; Η απάντηση είναι πως από την πρώτη στιγμή ο κ Θεοδωρικάκος είχε ενημερώσει χαρτί και καλαμάρι τον Σπίρτζη για το τι γίνεται στον Εβρο και έτσι στον ΣΥΡΙΖΑ γνώριζαν την κατάσταση. Παρ’όλα αυτά, έκριναν πως πρέπει να επιτεθούν στην κυβέρνηση.

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού για μετά τη ΔΕΘ ετοιμάζεται ήδη. Δεν αναφέρομαι στο Παρίσι όπου η συνάντηση θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον, όπως πληροφορούμαι, αλλά στο εγχώριο πρόγραμμα. Στόχος είναι ο Μητσοτάκης να κάνει 2-3 φορές τον μήνα εξόρμηση στην ελληνική περιφέρεια, με πρώτους σταθμούς την Αρτα και την Αρκαδία. Η μεν Αρτα είναι από τους ελάχιστους νομούς που η Ν.Δ έχασε το 2019 – λόγω και της εντοπιότητας Τσίπρα και Γεροβασίλη -, ενώ η Αρκαδία αποτελεί ένα νομό κλειδί στην Πελοπόννησο. Αφενός δεν είναι τόσο δεξιός νομός όσο για παράδειγμα η Λακωνία και η Μεσσηνία, αφετέρου υστερεί στελεχικά, καθώς πλην του Κώστα Βλάση δεν έχει αντίστοιχα ισχυρά στελέχη που θα συμπαρασύρουν την παράταξη προς τα πάνω.

07/09/2022