Επίσκεψη στη Γερμανία: Οι συμπατριώτες μας που ζουν, εργάζονται και προκόβουν στο εξωτερικό αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές των αξιών της πατρίδας μας – 16/12/22

Επίσκεψη στη Γερμανία: Οι συμπατριώτες μας που ζουν, εργάζονται και προκόβουν στο εξωτερικό αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές των αξιών της πατρίδας μας.

Στις περιοχές δικαιοδοσίας των Γενικών Προξενείων Ντύσσελντορφ και Φραγκφούρτης,βρέθηκε ο Ανδρέας Κατσανιώτης προκειμένου να βρεθεί κοντά στην Ελληνική ομογένεια. Πραγματοποίησε συναντήσεις με εκπροσώπους της Εκκλησίας, Ελληνικών κοινοτήτων, δικτύων Ελληνογερμανικής φιλίας, εθνοτοπικών και ιατρικών συλλόγων, καθώς και του επιχειρηματικού χώρου.

 

Κατά την επίσκεψη του στη Deutsche Welle είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με την δημοσιογράφο Ειρήνη Αναστασοπούλου για τα προβλήματα των Ελληνικών κοινοτήτων της Γερμανίας, τις λύσεις που προωθούνται αλλά και για την ψήφο των απόδημων. Οι απόδημοι Έλληνες έχουν μια τεράστια ευκαιρία να αποδείξουν ότι τους ενδιαφέρει να συμμετέχουν στα κοινά της γενέτειρας. Όσο περισσότεροι εγγραφούν και ψηφίσουν, τόσο ισχυρότερο θα είναι το μήνυμα.

 

Μεγάλο κομμάτι της περιοδείας πραγματοποιήθηκε με την Υφυπουργό Παιδείας Ζέττα Μ. Μακρή, μιας και ένα βασικό μέρος της αποτελούσαν οι επισκέψεις στα ελληνικά σχολεία και η συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τους τρόπους επίλυσης. Να σημειωθεί ότι φέτος πολλά Ελληνικά σχολεία, όπως της Νυρεμβέργης ξεκίνησαν χωρίς κενά διδακτικού προσωπικού και αυτό δεν πρέπει να είναι το έκτακτο, αλλά το κανονικό, να είναι αυτό που δικαιούνται οι ομογενείς μας.