Μεταφορά Αγίου Φωτός στις Μητροπόλεις Καλαβρύτων – Αιγιαλείας και Πατρών, 15/04/23

Μεταφορά Αγίου Φωτός στις  Μητροπόλεις Αιγιάλειας και Καλαβρύτων και Πατρών.

Τις ευχές του προς το σύνολο των Αχαιών, καθώς και την τιμή που του έγινε να αποτελεί τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης για δεύτερη συνεχή χρονιά στην τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα, παραλαμβάνοντας την «άσβεστο φλόγα» της Ορθοδοξίας από τα χέρια του Πατριάρχη Ιεροσολύμων, μετέφερε ο Υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Αχαίας, Ανδρέας Κατσανιώτης, παραδίδοντας το Άγιο Φως, το βράδυ του Μ. Σαββάτου στις Μητροπόλεις Αιγιάλειας και Καλαβρύτων και Πατρών.
Ο κ. Κατσανιώτης, μετά την άφιξή του στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», μετέβη οδικά στην Αχαΐα, όπου αρχικά επισκέφθηκε το Επισκοπείο της Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιάλειας, παραδίδοντας το Άγιο Φως στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη, κ. Ιερώνυμο. Στη συνέχεια, μετέβη στην Πάτρα και στο Επισκοπείο της Μητρόπολης Πατρών, όπου έγινε δεκτός από τον Μητροπολίτη, Σεβασμιώτατα, κ. Χρυσόστομο.
«Με βαθύ αίσθημα δέους, είχα την τιμή να παραλάβω το Ανέσπερο Φως και να το μεταφέρω από τα Ιεροσόλυμα στην Ελλάδα για να φτάσει σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Η συγκίνηση είναι μεγάλη. Και γίνεται ακόμα μεγαλύτερη, μεταφέροντας το Άγιο Φως στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, την Αχαΐα» ανέφερε ο κ. Κατσανιώτης μετά την παράδοση του Φωτός, ευχόμενος σε κάθε πολίτη της Αχαΐας, υγεία, δύναμη, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία, αλλά και συνολική προκοπή για τον τόπο.