Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Αναφορικά με το χαμηλό αποτέλεσμα της ΝΔ των ευρωεκλογών

Α.ΚΑΤΣΑΝΙΩΤΗΣ: Υπάρχουν προβλήματα που οδήγησαν στο αποτέλεσμα και πρέπει να ειπωθούν. Πιστεύω ότι όχι τόσο το ίδιο το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια αλλά οι πανηγυρισμοί μετά πείραξαν πολύ περισσότερο ένα κομμάτι του κόσμου ή το ότι κάποιοι ανθρωποι ένιωθαν ότι η ακρίβεια είναι εξαιρετικά μεγάλη και εμείς δίνουμε μεγαλύτερη βαρύτητα στο νόμο για την ισότητα στο γάμο και τον κουβεντιάζουμε ένα μήνα από το δικό τους πρόβλημα. Δηλαδή υπήρξαν προβλήματα διαχείρισης και θα πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε και να αναμετρηθούμε με τα προβλήματα, και υπάρχουν και μια σειρά συζητήσεις που θα πρέπει να γίνουν. Εγώ είπα ότι οι πολιτικοί είναι το κυρίαρχο άρα οι εκπρόσωποι των πολιτών είναι αυτοί που θα πρέπει να χαράσσουν την πολιτική για το καλό των πολλών. Άρα αν θέλουμε και ψάχνουμε τεχνοκράτες είναι καλό να κάνουμε ένα δημόσιο διεθνή διαγωνισμό για να προσλάβουμε Πρωθυπουργό. Δεν ψάχνουμε τεχνοκράτες με αυτό τον τρόπο, ψάχνουμε πολιτικούς και ο Πρωθυπουργός προέρχεται από την πολιτική ευτυχώς καταλαβαίνει, κατανοεί, κάθε τέσσερα χρόνια κατέβαινε στον κόσμο και ζητούσε τη στήριξή του άρα μέσα από αυτή τη διαδικασία θα πρέπει να μπορούμε να παράγουμε πολιτική. Και να σας πω και κάτι, πως γίνεται να έχει ασυμβίβαστο ένας γενικός γραμματέας να κατέβει για βουλευτής και να μην έχει ασυμβίβαστο ένας εξωκοινοβουλευτικός υπουργός να κατέβει για βουλευτής.

ΔΗΜ: Είναι θέμα αθέμιτου ανταγωνισμού;

Α.ΚΑΤΣΑΝΙΩΤΗΣ: Δεν μιλάμε για εταιρείες, εγώ θεωρώ ότι οι πολιτικοί οργανισμοί δεν είναι εταιρείες , δεν χρειάζονται όρους όπως CEO ή CFO, είναι θέμα αντίληψης των πραγμάτων. Δεν μπορεί ένας άνθρωπος ο οποίος ασκεί πολιτική, είναι υπουργός, ξαφνικά να λεει ότι διά αυτού του τρόπου θα μπω στην πολιτική.

Σε ότι αφορά το πρόσωπο για την προεδρία της Δημοκρατίας

Α.ΚΑΤΣΑΝΙΩΤΗΣ: Θεωρώ ότι μετά την αλλαγή που έχει έρθει στο νόμο έτσι ώστε ο πρόεδρος Δημοκρατίας πια να μην χρειάζεται τις ευρύτατες πλειοψηφίες που χρειαζότανε στο παρελθόν η Κεντροδεξιά έχει στελέχη τα οποία θα μπορούσαν να γίνουν πολύ καλοί πρόεδροι Δημοκρατίας. Άρα γιατί όχι να μην έχουμε έναν άνθρωπο που να προέρχεται από την Κεντροδεξιά για επόμενο πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ερωτηθείς αν θα ψήφιζε την κα Σακελλαροπούλου

Α.ΚΑΤΣΑΝΙΩΤΗΣ: Αυτό είναι ένα κομμάτι που θα το δούμε εκείνη τη στιγμή η άποψή μου για το τι θα ήθελα είναι ξεκάθαρη ότι πρέπει να προέρχεται από το χώρο της ΝΔ, για μένα θα είχε μεγάλο συμβολισμό.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι υπήρξε ζήτημα αλαζονείας από την κυβέρνηση απέναντι και στους βουλευτές

Α.ΚΑΤΣΑΝΙΩΤΗΣ: Όταν κάποιος με ευκολία βρίσκεται σε έναν υπουργικό θώκο, όταν κάποιος δεν έχει καταλάβει τι σημαίνει να εκλέγεσαι, όχι να μεταφέρεις ρουσφέτια ψηφοφόρων σου στον υπουργό αλλά να μεταφέρεις τον παλμό της κοινωνίας. Η εύκολη κριτική που μπορούν να κάνουν κάποιοι τεχνοκράτες στους πολιτικούς είναι ότι «αυτός θέλει τα ρουσφέτια του». Δεν είναι ρουσφέτι τι θα γίνει με το νοσοκομείο της Πάτρας, δεν είναι ρουσφέτι τι θα γίνει με τα αρδευτικά συστήματα του κάμπου της Δυτ. Αχαΐας είναι μεγάλα ζητήματα που οι βουλευτές τα ξέρουν καλύτερα από τους υπουργούς. Ναι υπήρξαν υπουργοί, κυρίως εξωκοινοβουλευτικοί, οι οποίοι θεώρησαν ότι είναι μάνατζερ σε εταιρεία. Η χώρα δεν θέλει μάνατζερ η χώρα θέλει ανθρώπους με όραμα, πίστη και πάθος για επιτυχία.

Ακούστε παρακάτω ολόκληρη την συνέντευξη: