Ποιος είμαι

Γεννήθηκα στις 28 Νοεμβρίου 1969 στο Λάππα Αχαΐας και μεγάλωσα στην πόλη της Πάτρας.

Είμαι πτυχιούχος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Τμήματος Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής.

Το 1999 έως το 2004 εργάσθηκα ως διευθυντικό στέλεχος σε εταιρείες νέας τεχνολογίας, ενώ αργότερα διορίστηκα ως Διευθύνων Σύμβουλος και ακολούθως Διευθυντής Μάρκετινγκ και Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων της εφημερίδας «Καθημερινή», υπεύθυνος για τη στρατηγική προβολής και την ανάπτυξη διεθνών συνεργασιών. Από το 2007 έως το 2009 διετέλεσα Διευθύνων Σύμβουλος στον Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου ΑΕ. Μετά, δημιούργησα τη δική μου εταιρία συμβούλων επικοινωνίας για ΜΜΕ, την ASAP.

Το 2012 μέχρι το 2014 κατείχα τη θέση του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας έχοντας την ευθύνη της Δημόσιας Διπλωματίας και του συντονισμού των ενεργειών δημοσιότητας και επικοινωνίας της Ελλάδας, τόσο στο εσωτερικό, αλλά κυρίως στο εξωτερικό και στο Διεθνή Τύπο. Παράλληλα ήμουν Επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας για τη δημιουργία του Branding της Ελλάδας.

Το Φεβρουάριο του 2014 ανακοίνωσα την υποψηφιότητά μου για τη θέση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, φέρνοντάς με στη 2η θέση με μόλις μερικές εκατοντάδες ψήφους διαφορά.

Τον Ιανουάριο του 2015 έθεσα υποψηφιότητα για πρώτη φορά στις Εθνικές Εκλογές στο Νομό Αχαΐας, όπου εκλέχθηκα πρώτος σε σταυρούς προτίμησης. Το Νοέμβριο του 2015 ορίσθηκα ως Αναπληρωτής Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας. Επανεκλέχθηκα βουλευτής στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 και στις εκλογές του Ιουλίου 2019.

Στις 10 Σεπτεμβρίου 2020, εκλέχθηκα ομόφωνα Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής των Ελλήνων.

Στις 31 Αυγούστου 2021, ορίσθηκα από τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό.

Είμαι παντρεμένος με την Ευαγγελία Σταυριανάκη.