Επαγγελματική Διαδρομή

Γεννήθηκα το 1969 στην πόλη που αποτελεί το σημαντικότερο λιμάνι της Πελοποννήσου και ένα απο τα μεγαλύτερα αστικά κέντρα της χώρας μας, την Πάτρα. Οι σπουδές μου στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο τμήμα Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής, ήταν ο λόγος που έφυγα απο την πόλη που μεγάλωσα. Η συνέχεια των σπουδών στον τομέα της Επικοινωνίας μέσα απο πληθώρα επαγγελματικών σεμιναρίων που αφορούν την πολιτική επικοινωνία, τις τεχνικές πωλήσεων, το on line marketing, τη διαχείριση κρίσεων και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, ταυτόχρονα με τις επαγγελματικές υποχρεώσεις που δημιούργησα, με κράτησαν στην πρωτεύουσα έως σήμερα.

Στον επαγγελματικό στίβο μπήκα πρίν την ολοκλήρωση των σπουδών μου. Σκοπός μου ήταν, απο τα πρώτα χρόνια της επαγγελματικής μου ζωής, να είμαι συνεχώς δημιουργικός και παραγωγικός. Η πρώτη επίσημη επαγγελματική μου εμπειρία ήρθε το 1999 στην εταιρία «Τεχνικές Εκδόσεις» ως υπεύθυνος του περιοδικού Gardening. Το 2000 ανέλαβα εμπορικός διευθυντής στην εταιρία Powernet S.A., ενώ στη συνέχεια μετακινήθηκα στην εταιρία OPTICOM S.A. (θυγατρική του ομίλου ΓΕΡΜΑΝΟΣ) στην ίδια θέση. Η εγρήγορση και η επαγρύπνηση, χαρακτηριστικά στοιχεία της επαγγελματικής μου πορείας, θεωρώ πως εμφανίζονται εντονότερα την περίοδο που εργάστηκα για την εταιρία ΕΟΝΕ S.A.. Αρχικά διατέλεσα Γενικός Διευθυντής και μέλος του Δ.Σ. ενώ αργότερα διορίστηκα διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας ΕΟΝΕ S.A. μέτοχοι της οποίας ήταν η «Καθημερινή» , ο Σκάι 100,3, ο Όμιλος Αττικών Εκδόσεων και η E. Dynamics. Το 2004 ανέλαβα τη θέση του διευθυντή Μάρκετινγκ και Δημοσίων Σχέσεων της εφημερίδας «Καθημερινή», όπου υπήρξα υπεύθυνος, μεταξύ άλλων, για τη στρατηγική προβολής της εφημερίδας, αλλά και την ανάπτυξη διεθνών συνεργασιών. Από τον Νοέμβριο του 2007 έως το 2009 διετέλεσα Διευθύνων Σύμβουλος στον Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ) Α.Ε. Όλη αυτή η επαγγελματική εμπειρία αποτέλεσε σημαντική ώθηση για τη δημιουργία της δική μου εταιρίας συμβούλων επικοινωνίας για Μ.Μ.Ε., την A.S.A.P.. Μια εταιρία που κέρδισε την εμπιστοσύνη σημαντικών πελατών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως η «Καθημερινή», η Abril Group, η Gazeta και η «El Mundo».

Ως προσωπική επιλογή του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, από το 2012 μέχρι και σήμερα, κατέχω τη θέση του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Η ανάλυψη της ευθύνης του συντονισμού των ενεργειών δημοσιότητας και επικοινωνίας της Ελλάδας σε μία πολύ δύσκολη περίοδο, όταν η χώρα δεχόταν σφοδρά κύματα αρνητικής δημοσιότητας υπήρξε πρόκληση για εμένα. Με συστηματική δουλειά, γνώση, ανεξάντλητη ενέργεια και φρέσκιες ιδέες, καταφέραμε μαζί με τους συνεργάτες μου να αναστρέψουμε πλήρως την κατάσταση και να προωθήσουμε σε πλήρη συνεργασία με τον πρωθυπουργό, μία εναλλακτική εικόνα για την Ελλάδα στον διεθνή Τύπο, αυτή της χώρας που προσπαθεί, βελτιώνεται και αλλάζει.

Το δυσκολότερο έργο που ανέλαβα κατά τη διάρκεια της θητείας μου ήταν αυτό της οργάνωσης του επικοινωνιακού μέρους της Προεδρίας, και παρά το γεγονός ότι είχα στη διάθεσή μου περιορισμένο χρόνο και ελάχιστα κονδύλια, η προσπάθειά στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Η αποτελεσματικότητα των ενεργειών που οδήγησαν στο επιτυχές αποτέλεσμα αναγνωρίστηκε ακόμη και από τις αποστολές του διεθνούς Τύπου μέσα απο θετικά σχόλια και διθυραμβικά δημοσιεύματα. Η θετική δημοσιότητα για την χώρα αλλά και η δράση της στο τιμόνι της Ε.Ε καθώς και η δημιουργία πολύτιμων δικτύων επικοινωνίας και συνεργασίας με τον Διεθνή Τύπο προήλθαν απο την χρήση σύγχρονων επικοινωνιακών τακτικών καθώς και απο την εύστοχη αξιοποίηση των πόρων και του έμψυχου δυναμικό της Γ.Γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Η ενασχόληση μου με τα κοινά ξεκίνησε απο τα φοιτητικά μου χρόνια ως  μέλος της Συγκλήτου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου την περίδο 1989 έως 1991. Το 1992 ορίστηκα υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού και Ενημέρωσης της ΔΑΠ- ΝΔΦΚ, ενώ από το 2003 έως το 2004 διετέλεσα Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Γεωπόνων Αττικής. Η υποψηφιότητα για τη θέση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας ήταν μια απόφαση που βασίζεται στους ισχυρούς δεσμούς που με δένουν με την Περιφέρεια καθώς και το ξεκάθαρο όραμα που διαθέτω για αυτή. Τον Φεβρουάριο του 2014 ανακοίνωσα την υποψηφιότητά μου με πλήρη επίγνωση της ευθύνης που αναλαμβάνω αλλά και με μεγάλη πίστη στις ικανότητές και στο στόχο μου.

Καλώ τους συμπολίτες μου να πορευθούν μαζί μου σε μία προσπάθεια αναγέννησης της δυτικής Ελλάδας, με κεντρικούς πυλώνες του προγράμματός μου την ανάπτυξη, τις επενδύσεις, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την εξασφάλιση καλύτερης ποιότητας ζωής για  όλους.