Στηρίζουμε το δικαίωμα των μαθητών σε ένα δημόσιο, αξιοπρεπές και αυτόνομο σχολείο στη γειτονιά τους.

Μετά τις έντονες αντιδράσεις που έχει προκαλέσει στην εκπαιδευτική κοινότητα και την τοπική κοινωνία η καθυστέρηση της απόφασης έγκρισης της μοναδικής ομάδας προσανατολισμού της Γ τάξης του 10ου ΓΕΛ Πατρών, ο Βουλευτής Αχαΐας με παρέμβασή του ζητά να δοθεί άμεσα λύση, δηλώνοντας ότι, πρέπει να ενισχύουμε και να υποστηρίζουμε το δικαίωμα των μαθητών μας στο αυτονόητο: σε ένα δημόσιο, αξιοπρεπές και αυτόνομο σχολείο στη γειτονιά τους.
Ακολουθεί αναλυτικά η ερώτηση:

Πάτρα 03/10/2018
ΑΠ.:2115/03-10-2018

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ

  • ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Θέμα: «Έγκριση ολιγομελούς τμήματος του 10ου ΓΕΛ Πατρών»

Σε συνέχεια της υπ. αριθμ. 2001/1-10-2018 ερώτησής μας, χθες, 2/10/2018, με σχετική ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Αχαΐας και μετά από απόφαση του ΔΣ, επανέρχεται με το θέμα της καθυστέρησης του Υπουργείου Παιδείας να βγάλει την 3η κατά σειρά τροποποιητική της αρχικής εγκυκλίου που αφορά σε πολλά τμήματα στην περιοχή μας και ειδικότερα στην έγκριση της μοναδικής ομάδας προσανατολισμού της Γ τάξης του 10ου ΓΕΛ Πατρών .
Παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις της τοπικής διοίκησης της εκπαίδευσης ότι έχει εισηγηθεί θετικά και θεωρεί δεδομένη την έγκριση από το Υπουργείο δεν δόθηκε έγκριση ούτε στη δεύτερη συμπληρωματική Υπουργική απόφαση για τα ολιγομελή τμήματα.
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το σχολείο μένει χωρίς Γ τάξη οδηγώντας τους γονείς και τους μαθητές των δύο άλλων τάξεων να πιέζουν για μετεγγραφές σε γειτονικά Λύκεια. Θυμίζουμε ότι το 10ο ΓΕΛ αποτελεί μια ιδιαίτερη περίπτωση σχολείου στη περιοχή μας, αφού στεγάζεται σε κοντέινερ μετά τον καταστροφικό σεισμό του 2008 και το οποίο ανάγεται σε ζήτημα υψηλής προτεραιότητας για την ύπαρξη του σχολείου.
Η εκπαιδευτική κοινότητα και η τοπική κοινωνία, ζητά να δοθεί άμεσα λύση

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάσθε:

  • Θα προβείτε στην έγκριση λειτουργίας της μοναδικής ομάδας προσανατολισμού της Γ τάξης του 10ου ΓΕΛ Πατρών και πότε;

Ο ερωτών βουλευτής

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΤΣΑΝΙΩΤΗΣ
Βουλευτής ΝΔ – Αχαΐας