Υποφέρουν οι ασθενείς του Αιματολογικού Τμήματος του ΓΝΠ Πατρών

Ο Βουλευτής Αχαΐας ΝΔ, Ανδρέας Κατσανιώτης έπειτα από επιστολή του Διευθυντή του Αιματολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου “Άγιος Ανδρέας” προς τη Διοίκηση αλλά και καταγγελία του Σωματείου εργαζομένων, για την ακαταλληλότητα των χώρων και την υποστελέχωση του, κατέθεσε σχετική ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας, τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Η περίπτωση του Αιματολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου ΄΄ Άγιος Ανδρέας΄΄, είναι χαρακτηριστικό δείγμα της προχειρότητας που χαρακτηρίζει τη συμπεριφορά της παρούσας Κυβέρνησης τον τομέα της Υγείας και πολύ περισσότερο της απαξιωτικής αντιμετώπισης ασθενών με σοβαρές ασθένειες οι οποίοι ταλαιπωρούνται καθημερινά.
Οι αξιοπρεπείς υπηρεσίες υγείας, αποτελούν δικαίωμα κάθε πολίτη, για το οποίο μία σύγχρονη πολιτεία οφείλει να μεριμνά.»

Ακολουθεί αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης

Πάτρα 20/12/2018

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ
 ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Θέμα: «Υποφέρει το Αιματολογικό Τμήμα του Γ.Ν.Π Αγίου Ανδρέα»

Ενάμιση χρόνο μετά την μετεστέγαση των υπηρεσιών του Πρ. Στρατιωτικού Νοσοκομείου και του ΝΝΘώρακος, η οποία όπως είχαμε αναδείξει και τότε, έγινε χωρίς κανένα σοβαρό σχεδιασμό και πρόβλεψη, η κατάσταση που επικρατεί σήμερα είναι άστεγες και χωρίς γιατρούς κλίνες, τμήματα και υπηρεσίες με τεράστιες δυσλειτουργίες.
Ένα εξ αυτών των τμημάτων που «υποφέρει» είναι το Αιματολογικό, το οποίο σύμφωνα και με επιστολή του Διευθυντή προς τη Διοίκηση του Νοσοκομείου , δεν υπήρξε καμία μέριμνα για τη στέγαση, την ανάπτυξη του και τη λειτουργία του, που θα προέβλεπε 24ωρη νοσηλεία αιματολογικών ασθενών στις κατάλληλες κτιριακές υποδομές.
Στην επιστολή επίσης αναφέρεται και το σοβαρό πρόβλημα της υποστελέχωσης του τμήματος σε ιατρικό προσωπικό, αφού εδώ και ενάμιση χρόνο, από τις τρείς (3) οργανικές θέσεις που διαθέτει, λειτουργεί μόλις με ένα (1)γιατρό, παρά το γεγονός ότι νοσηλεύει άτομα με βαριές αιματολογικές ασθένειες. Επίσης, στερείται και σε προσωπικό γραμματειακής υποστήριξης, έχοντας ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες, αφού καθημερινά διακινούνται πάνω από 500σελίδες γραφειοκρατικού υλικού.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάσθε
1.Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβείτε για τη λειτουργία του Αιματολογικού Τμήματος στις ανάλογες κτιριακές υποδομές, όπως απαιτείται για τη σωστή λειτουργία του και με ό,τι συνεπάγεται για τους ασθενείς του;
2.Με ποιο τρόπο θα επιλύσετε το πρόβλημα της υποστελέχωσης του εν λόγω τμήματος, τόσο σε ιατρικό όσο και σε διοικητικό προσωπικό;

Ο ερωτών βουλευτής

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΤΣΑΝΙΩΤΗΣ
Βουλευτής ΝΔ – Αχαΐας