Συμμετοχή στο Κυβερνητικό Κλιμάκιο στην σεισμόπληκτη Κεφαλονιά

Συμμετοχή στο Κυβερνητικό Κλιμάκιο στην σεισμόπληκτη Κεφαλονιά

Την ενημέρωση των κατοίκων της Κεφαλονιάς για τις διαδικασίες της επιδότησης και της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης λόγω του καταστροφικού σεισμού συντονίζει ο Αχαιός Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Ανδρέας Κατσανιώτης, που βρίσκεται εδώ και ημέρες στο νησί.

Ο κ. Κατσανιώτης , όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση,  είναι ένας από τους τρεις Γενικούς Γραμματείς της κυβέρνησης, στους οποίους ο πρωθυπουργός
 Αντώνης Σαμαράς ανέθεσε τον κρίσιμο ρόλο του συντονισμού των προσπαθειών των διαφόρων κυβερνητικών και τοπικών φορέων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων των σεισμών και την ανακούφιση των σεισμοπλήκτων. Ο τομέας ευθύνης του Πατρινού Γενικού Γραμματέα είναι όλα τα ζητήματα επικοινωνίας και ενημέρωσης, τα οποία είχαν αρχικώς δημιουργήσει σειρά προβλημάτων, λόγω ανεξέλεγκτης φημολογίας και αρνητικών δημοσιευμάτων που απειλούσαν να δημιουργήσουν πανικό.

Όπως αποφασίσθηκε σε ευρεία σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων φορέων υπό τον υπουργό Υποδομών Μ. Χρυσοχοΐδη, που έχει αναλάβει το συντονισμό σε υπουργικό επίπεδο, για την ενημέρωση των κατοίκων θα διανεμηθούν ενημερωτικά φυλλάδια που θα παρέχουν με σαφήνεια όλες τις πληροφορίες σχετικά με τις επιδοτήσεις και τις οικονομικές ενισχύσεις, ενώ θα δημιουργηθεί ειδική ενημερωτική πύλη στις ιστοσελίδες του Δήμου και της Περιφέρειας.

Το κλιμάκιο της ΓΓΕΕ που βρίσκεται στην Κεφαλονιά, επί κεφαλής του οποίου είναι ο κ. Κατσανιώτης, αναλαμβάνει το συντονισμό της όλης ενημερωτικής προσπάθειας, ενώ θα έχει την ευθύνη και για τη λειτουργία ειδικού τηλεφωνικού κέντρου ενημέρωσης με τετραψήφιο αριθμό κλήσης.

Σημειώνεται, ότι ο κ. Κατσανιώτης και η ΓΓΕΕ έχουν δημιουργήσει δύο Κέντρα Τύπου και Ενημέρωσης, στο Ληξούρι και στο Αργοστόλι, τα οποία παρέχουν σημαντικές πληροφορίες στους πολίτες της Κεφαλονιάς, ενώ εξυπηρετούν και τους εκπροσώπους των ελληνικών και ξένων ΜΜΕ που καλύπτουν τις εξελίξεις στο νησί.

Ήδη, τα αποτελέσματα της δραστηριοποίησης του κ. Κατσανιώτη και των υπηρεσιών της ΓΓΕΕ είναι ορατά. Αφ’ ενός, εξαλείφθηκε το επικίνδυνο φαινόμενο των κακόβουλων φημών που γέμιζαν αδικαιολόγητη ανησυχία τους κατοίκους, την πρώτη εβδομάδα μετά το μεγάλο σεισμό.

Αφ’ ετέρου, η εικόνα για την κατάσταση που εμφανίζεται στα διεθνή ΜΜΕ αντανακλά πολύ ακριβέστερα την πραγματικότητα, με αποτέλεσμα να μην έχει δεχθεί κανένα πλήγμα ο τουρισμός, αφού -όπως δήλωσε ο Ανδρέας Κατσανιώτης- δεν έχουν σημειωθεί ακυρώσεις τουριστικών πακέτων.