Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Ανδρέας Κατσανιώτης γεννήθηκε το 1969 στην Πάτρα.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πριν εισέλθει στην πολιτική εργάστηκε, από το 1999, στον ιδιωτικό τομέα, μεταξύ άλλων, στην εταιρεία «Τεχνικές Εκδόσεις» ως υπεύθυνος του περιοδικού «Gardening», ως εμπορικός διευθυντής στις εταιρείες Powernet και Opticom SA, ως Γενικός Διευθυντής, μέλος του ΔΣ και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ΕΟΝΕ SA και Διευθυντής Μάρκετινγκ και Δημοσίων Σχέσεων της εφημερίδας «Καθημερινή». Ταυτόχρονα ήταν ιδρυτικό μέλος του Online Publishers Association Europe και υπεύθυνος του New Readers Committee του World Association of Newspapers. Από το 2007 έως το 2009 διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος στον Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου ΑΕ. Υπήρξε ιδρυτής της εταιρείας συμβούλων επικοινωνίας ASAP, με δραστηριότητα σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Από το 2012 έως και το 2014 χρημάτισε Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, με κύριο αντικείμενο τον συντονισμό ενεργειών και δράσεων για την επικοινωνιακή προβολή της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Τον Ιανουάριο του 2015 εξελέγη βουλευτής Αχαΐας. Επανεξελέγη τον Σεπτέμβριο του 2015 και τον Ιούλιο του 2019. Κατά την κοινοβουλευτική του θητεία, έχει διατελέσει Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας, ενώ υπήρξε μέλος πολλών άλλων Κοινοβουλευτικών Επιτροπών.

Στις 31 Αυγούστου 2021 ορίστηκε από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό και τη Δημόσια Διπλωματία.