Δήλωση μετά την ολοκλήρωση της πρώτης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου – Πρόταση για Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη από την Μείζονα Αντιπολίτευση

Δήλωση μετά την ολοκλήρωση της πρώτης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου – Πρόταση για Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη από την Μείζονα Αντιπολίτευση

14.4

Μετά την ολοκλήρωση της Πρώτης Συνεδρίασης του Νέου Περιφερειακού Συμβουλίου της Δυτικής Ελλάδος, ο Ανδρέας Κατσανιώτης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Τα μικρά και μεγάλα προβλήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης θέλουν συναίνεση, σύνθεση, νέο τρόπο σκέψης και πράξης.

Στο πλαίσιο αυτό – και έχοντας το 50% στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών – προτείνουμε στον επανεκλεγέντα περιφερειάρχη να επιλέξει στέλεχος της μείζονος αντιπολίτευσης για μία από τις θέσεις των θεματικών αντιπεριφερειαρχών.

Διεκδικούμε αυτό που αισθανόμαστε ό,τι μας έδωσε ο λαός της Δυτικής Ελλάδας με τη ψήφο του αλλά και ένα εργαλείο άσκησης ουσιαστικής πολιτικής για την προκοπή του τόπου μας.

Δεν ζητάμε κάποια θέση. Ζητάμε να μοιραστούμε την ευθύνη για να βοηθήσουμε στην προκοπή του τόπου.

Η αντιπολίτευση της στείρας και επαναλαμβανόμενης κριτικής, δεν έχει θέση σε εμάς.

Από την άλλη όμως το νέο που εκπροσωπώ αντιλαμβάνεται τη συναίνεση ως μια διαδικασία συνδιαμόρφωσης της πολιτικής πρότασης και όχι ως μια διαδικασία συμφωνίας με τις προτάσεις της πλειοψηφίας. Αυτό το κάνουν όσοι έχουν φοβικά σύνδρομα και παίρνουν αποφάσεις πίσω από κλειστές πόρτες εξουσίας.

Εμείς θα συνεχίσουμε με το Νέο και θα αφήσουμε πίσω το Παλιό.

Μαζί, για να φτιάξουμε τον Τόπο μας. Καλή Αρχή!»