Δήλωση για το θέμα της Πατρών – Πύργου

Δήλωση για το θέμα της Πατρών – Πύργου

Ο Γενικός Γραμματέας Μέσων Ενημέρωσης Ιωάννης Παναγιωτόπουλος (Δ) και ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Ανδρέας Κατσανιώτης (Α) συμμετέχουν σε ενημέρωση των συνδέσμων Τύπου των υπουργείων  στη Γενική Γραμματεία Τύπου, Αθήνα, 29 Ιανουαρίου 2014. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

“Η δημιουργική ασάφεια της κυβέρνησης και στα μεγάλα έργα, πλήττει την Δυτική Ελλάδα και τους πολίτες της”, υπογράμμισε ο Ανδρέας Κατσανιώτης, μετά το τέλος της σύσκεψης για την Πατρών – Πύργου στο υπουργείο Υποδομών.

Σύμφωνα με τον βουλευτή Αχαΐας, ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός Υποδομών, κ. Χ. Σπίρτζης, έδωσε θολά και ασαφή χρονοδιαγράμματα εκτέλεσης του έργου, σε τμήματα, και επιπλέον «απάντησε» στο αίτημα της νότιας χάραξης με… διόδια.

«Ζητήσαμε σαφείς απαντήσεις με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και φύγαμε με διόδια (!) αφού ο κ. Σπίρτζης μίλησε σαφέστατα για σταθμούς διοδίων με αναλογική χρέωση σε όλο το μήκος του αυτοκινητόδρομου, που… κανένας δεν κατάλαβε πότε θα ξεκινήσει και πότε θα τελειώσει» τόνισε ο κ. Κατσανιώτης.

Καταλήγοντας, ο Ανδρέας Κατσανιώτης σημείωσε: «Η κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να… κυβερνήσει και οι βουλευτές που στηρίζουν τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πρέπει να την πείσουν να το κάνει.

Έτσι κι αλλιώς έχουν επωμιστεί τεράστια ευθύνη. Αν το έργο δεν γίνει όπως πρέπει, εάν η νότια χάραξη αποδειχτεί όνειρο θερινής νυκτός και παράλληλα υπάρξουν διόδια μεταξύ Πάτρας και Κ. Αχαΐας, τότε οι πολίτες θα έχουν καταλάβει πως όσοι τάζουν τα πάντα στους πάντες, συνήθως δεν κάνουν τίποτα και για κανέναν.  Από την πλευρά μας, επαναλαμβάνουμε: Δεν υπάρχει ανοχή, ούτε αντοχή για άλλους πειραματισμούς εις βάρος της Δυτικής Ελλάδας!».