Συνάντηση με τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας – “Η νέα σχολική χρονιά θα βρει τα σχολεία με χιλιάδες κενά”

Συνάντηση με τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας – “Η νέα σχολική χρονιά θα βρει τα σχολεία με χιλιάδες κενά”

20.13

Συνάντηση με τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, κ. Τριαντάφυλλο Κιντή είχε ο Βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ανδρέας Κατσανιώτης προκειμένου να συζητήσει μαζί του για το μείζον πρόβλημα που προέκυψε με τα κενά εκπαιδευτικών τη νέα σχολική χρονιά στην Αχαΐα με ευθύνη της Κυβέρνησης, αλλά και για τα προβλήματα και τις ελλείψεις στο χώρο της δημόσιας παιδείας στο Νομό.

Ο κ. Κατσανιώτης ενημέρωσε τον κ. Κιντή ότι είχε φέρει στη Βουλή το θέμα των κενών θέσεων εκπαιδευτικών τόσο στην Αχαΐα, όσο και ευρύτερα στην Επικράτεια με ερώτηση που κατέθεσε στον αρμόδιο Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, αλλά ουδέποτε έλαβε απάντηση από τον κ. Υπουργό για το συγκεκριμένο ζήτημα, που δημιουργεί τεράστια λειτουργικά προβλήματα στα σχολεία της χώρας με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και πλήττει γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Ο Βουλευτής σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση με τον κ. Κιντή ανέφερε: «Η τραγική ανευθυνότητα της παραιτηθείσας Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είχε ως αποτέλεσμα τα σχολεία της χώρας να ξεκινήσουν τη νέα σχολική χρονιά με χιλιάδες κενές θέσεις εκπαιδευτικών, που δημιουργούν τεράστια λειτουργικά προβλήματα στα σχολεία. Όπως ενημερώθηκα και από τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, κ. Τριαντάφυλλο Κιντή στην Αχαΐα υπάρχουν πολλές κενές θέσεις εκπαιδευτικών, με ο,τι αυτό συνεπάγεται για την εύρυθμη λειτουργία και τον προγραμματισμό των σχολικών κοινοτήτων.

Ωστόσο, η Κυβέρνηση που βιάστηκε να παραιτηθεί για να αποφύγει τις ευθύνες της για την απογοητευτική και καταστροφική πορεία της χώρας σε όλα τα επίπεδα μέσα σε αυτούς τους επτά μήνες διακυβέρνησής της, πριν παραιτηθεί φρόντισε να αλλάξει διοίκηση στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο για να βολέψει τους δικούς της ανθρώπους, αλλά τόσο καιρό δεν μερίμνησε για τα χιλιάδες κενά στα σχολεία παρά τις δεσμεύσεις της. Μάλιστα, ο αρμόδιος Υπουργός δεν μπήκε ούτε καν στον κόπο να απαντήσει σε ερώτηση που κατέθεσα προκειμένου να ενημερωθούμε για τις ενέργειες που είχαν γίνει ώστε να καλυφθούν τα κενά και να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις και τα προβλήματα όσο το δυνατόν ταχύτερα πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Προφανώς δεν πήραμε ποτέ απάντηση, γιατί ποτέ η Κυβέρνηση δεν μερίμνησε να καλυφθούν οι κενές θέσεις εκπαιδευτικών και να αντιμετωπιστούν τα σημαντικά προβλήματα της παιδείας, αφού δυστυχώς δεν προέβη σε καμία απολύτως ενέργεια.

Θα συμβάλλουμε τα μέγιστα προκειμένου να καλυφθούν οι κενές θέσεις εκπαιδευτικών, να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και οι ελλείψεις σε υλικοτεχνικές υποδομές και να λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες εύρυθμα και ομαλά έστω και αργά μετά το πέρας των εκλογών. Η στήριξη της παιδείας αποτελεί επένδυση στο μέλλον!».