Εκκωφαντική απουσία της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας από τη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών της Ευρώπης

Εκκωφαντική απουσία της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας από τη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών της Ευρώπης

19.5

Την απουσία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας από την μεγαλύτερη διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών που διεξάγεται στην Ευρώπη (SIAL 2016), στιγματίζει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο περιφερειακό συμβούλιο και βουλευτής Αχαΐας, Ανδρέας Κατσανιώτης.

Ο κ. Κατσανιώτης απευθύνει ερώτημα στον περιφερειάρχη και τους αρμόδιους συνεργάτες του, γιατί η Περιφέρεια δεν προγραμμάτισε την συμμετοχή της σε μία τόσο σημαντική έκθεση, δημιουργώντας , όπως οφείλει, διαύλους εξωστρέφειας και ενίσχυσης της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Σημειώνει, μάλιστα, ότι εξαιτίας του λανθασμένου σχεδιασμού, αρκετές επιχειρήσεις της Περιφέρειας θα βρουν «στέγη» και «αρωγή» στα περίπτερα άλλων περιφερειών, ενισχύοντας έτσι τις φυγόκεντρες τάσεις που ήδη αναπτύσσονται στην Ηλεία και στην Αιτωλοακαρνανία.

Ο κ. Κατσανιώτης ζητάει να πληροφορηθεί για ποιο λόγο δεν συμμετέχει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην συγκεκριμένη έκθεση, ποιος είναι ο προγραμματισμός της για την προώθηση των τοπικών επιχειρήσεων, αλλά και εάν υπάρχει πρόθεση δημιουργίας ενός τοπικού Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών.