Tοποθέτησή στην εκδήλωση του Τομέα Παραγωγικών Τάξεων της ΝΟΔΕ Αχαΐας

Tοποθέτησή στην εκδήλωση του Τομέα Παραγωγικών Τάξεων της ΝΟΔΕ Αχαΐας

17.6

Η κύρια ευθύνη για την υπανάπτυξη της περιοχής και την αδυναμία ουσιαστικής επανεκκίνησης της οικονομίας ανήκει στο κράτος των Αθηνών που πιστεύει ότι ο πρωτογενής τομέας μπορεί να επιβιώσει και να αναπτυχθεί, καταργώντας τον ΟΓΑ και αυξάνοντας τις ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών κατά 275%” τόνισε μεταξύ άλλων ο Ανδρέας Κατσανιώτης, μιλώντας σε εκδήλωση του Τομέα Παραγωγικών Τάξεων της ΝΟΔΕ Αχαΐας, η οποία πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στο ξενοδοχείο “Αστήρ” της Πάτρας.

Ο βουλευτής Αχαΐας, επικέντρωσε την ομιλία του κυρίως στον πρωτογενή τομέα, υπογραμμίζοντας την τοπική αλλά και εθνική σημασία του, η οποία όχι μόνο δεν αναγνωρίζεται, αλλά και ναρκοθετείται από την κυβέρνηση. “Δεν έχουν καμία σχέση με την ελληνική περιφέρεια, δεν ξέρουν τι σημαίνει αγρότης, γενικώς δεν ξέρουν τι σημαίνει άνθρωπος της παραγωγής” ανέφερε ο κ. Κατσανιώτης, σημειώνοντας πως η ελληνική οικονομία μπορεί να ελπίζει σε επανεκκίνηση μόνο όταν υπάρξουν πολιτικές που θα αποκεντρώσουν πόρους και εξουσίες και θα δώσουν τον αποφασιστικό ρόλο και λόγο στις τοπικές κοινωνίες.

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τέτοιου είδους πολιτικής ανέφερε την απόδοση του 30% του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (νέο ΕΣΠΑ) στις Περιφέρειες από την προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ, την απόφαση δημιουργίας Πόλου Καινοτομίας στη Δυτική Ελλάδα που ακύρωσε η σημερινή κυβέρνηση, αλλά και την πρόθεσή της να αποδώσει τους πόρους από τον ΕΝΦΙΑ στην Αυτοδιοίκηση.

Η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ θα κάνει όλα αυτά που ακύρωσε ή σταμάτησε η σημερινή κυβέρνηση. Μεγαλύτερη αποκέντρωση πόρων και αρμοδιοτήτων. Ο Πόλος Καινοτομίας Δυτικής Ελλάδας θα ξαναγεννηθεί. Ο αγροτικός και παραγωγικός κόσμος θα γνωρίσει φορολογική ελάφρυνση και η ελληνική περιφέρεια θα αισθάνεται πως μπορεί να πάρει τις τύχες στα χέρια της” κατέληξε ο κ Κατσανιώτης.