Επίκαιρη ερώτηση προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για τα προβλήματα στον καταυλισμό Ρομά της Πάτρας – “Υπάρχει και ποιο είναι το κυβερνητικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της ανομίας;”

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για τα προβλήματα στον καταυλισμό Ρομά της Πάτρας – “Υπάρχει και ποιο είναι το κυβερνητικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της ανομίας;”

16.3

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα, κατέθεσε ο Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, Ανδρέας Κατσανιώτης, στην οποία επισημαίνεται ότι ο καταυλισμός Ρομά στην περιοχή της Εγλυκάδας στην Πάτρα έχει μεταβληθεί σε πυρήνα παραβατικότητας.

Ο κ. Κατσανιώτης με αφορμή την σύλληψη του δολοφόνου του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, όπου είχε βρει κρησφύγετο σε μία από τις παράγκες του καταυλισμού, καλεί τον αρμόδιο Υπουργό να απαντήσει στους κατοίκους της περιοχής που ζουν καθημερινά με το φόβο για τους κινδύνους που διατρέχουν, εάν υπάρχει και ποιο είναι το κυβερνητικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της ανομίας στον καταυλισμό των Ρομά στην πόλη της Πάτρας

Ακολουθεί αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης

Θέμα: Προβλήματα στον καταυλισμό Ρομά της Πάτρας

Σε πυρήνα παραβατικότητας έχει μεταβληθεί ο καταυλισμός Ρομά στην περιοχή της Εγλυκάδας στην Πάτρα. Συγκεκριμένα, άγνωστης προέλευσης άτομα βρίσκουν κατά διαστήματα καταφύγιο στις παράγκες και ορμητήριο για την παράνομη δράση τους. Υπενθυμίζεται ότι, ο καταυλισμός των Ρομά της Πάτρας, έγινε πρόσφατα σημείο αναφοράς σε όλη την Ελλάδα, αφού σε μία από τις παράγκες βρήκε κρησφύγετο ο δολοφόνος του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Οι κάτοικοι και η συντονιστική επιτροπή έχουν μιλήσει επανειλημμένα για το γεγονός ότι ο εν λόγω καταυλισμός αποτελεί ορμητήριο και κρησφύγετο ανθρώπων και ομάδων που λειτουργούν έκνομα.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Υπουργός :

  • Τί απαντάτε στους κατοίκους της περιοχής που δηλώνουν «Φοβόμαστε, κινδυνεύουμε, δίπλα μας ζούσε έστω και για λίγες ημέρες ένας εγκληματίας δίπλα τους είχαν ένα δολοφόνο;
  • Υπάρχει, και εάν ναι, ποιο είναι – το κυβερνητικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της ανομίας στον καταυλισμό των Ρομά στην πόλη της Πάτρας;