Ερώτηση προς το Υπουργείο Παιδείας για το πρόβλημα σίτισης στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Ερώτηση προς το Υπουργείο Παιδείας για το πρόβλημα σίτισης στο Πανεπιστήμιο Πατρών

14.3

Το καυτό πρόβλημα της σίτισης του Πανεπιστημίου Πατρών  αναδεικνύει με ερώτηση του στον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, Ανδρέας Κατσανιώτης.

Ο βουλευτής αναφέρει ότι, οι φοιτητικές  εστίες από την αρχή της χρονιάς είναι μετέωρες και αντιμετωπίζουν πολλά και σοβαρά προβλήματα στη στέγαση και σίτιση.

Στηλιτεύει την υποβάθμιση της φοιτητικής μέριμνας εκ μέρους τα κυβέρνησης και αναφέρεται διεξοδικά στην εστία του Πανεπιστημίου Πατρών  που στεγάζει 850 άτομα και  σιτίζει σχεδόν 5000 σε καθημερινή βάση.

Το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, υπεύθυνο για τη λειτουργία τους, τις έχει αφήσει στην τύχη τους εξαιτίας δικών του προβλημάτων και αποτέλεσμα είναι η σίτιση των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών  να έχει σταματήσει λόγω έλλειψης τροφίμων και καταλήψεων που λαμβάνουν χώρα από τις αρχές Δεκέμβρη, ρωτώντας τον αρμόδιο Υπουργό πότε και με ποιο τρόπο θα επιλυθεί το πρόβλημα της σίτισης των φοιτητών που αδυνατούν σε καθημερινή βάση να σιτίζονται εκτός σχολής

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης

Θέμα:«Τέλος η σίτιση των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Πατρών»

Από την αρχή της φετινής χρονιάς, οι φοιτητικές εστίες της χώρας παραμένουν μετέωρες αντιμετωπίζοντας σοβαρά προβλήματα στη στέγαση και στη σίτιση.

Η διακοπή της δωρεάν σίτισης στο σύνολο των φοιτητικών εστιών, αποτελεί δείγμα της γενικότερης  υποβάθμισης της φοιτητικής μέριμνας και της παιδείας από τη σημερινή Κυβέρνηση.

Ειδικότερα στο Πανεπιστήμιο Πατρών, σε μία από τις μεγαλύτερες εστίες της Ελλάδας, η οποία στεγάζει 850 άτομα και τρέφει συνολικά 5000, από τις αρχές Δεκεμβρίου σταμάτησε η σίτιση.

Το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), υπεύθυνο για την λειτουργία τους, μετά την αιφνίδια αλλαγή της Διοίκησής του, των τεράστιων διοικητικών προβλημάτων του και τις  μεγάλες καθυστερήσεις στις αποπληρωμές των προμηθευτών, σταμάτησε να στέλνει κάθε είδους προμήθεια, με τις εστίες να παραμένουν κλειστές, τελώντας υπό κατάληψη από τους φοιτητές, για τις πρωτόγνωρες και τριτοκοσμικές καταστάσεις που βιώνουν.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο. κ. Υπουργός

  • Πώς σκοπεύετε να επιλύσετε το πρόβλημα σίτισης των φοιτητών που αδυνατούν σε καθημερινή βάση να σιτίζονται εκτός σχολής;
  • Πότε και με ποιο τρόπο θα διασφαλίσετε την λειτουργία του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των μαγειρείων, των εστιατορίων και της σίτισης γενικότερα;