Ο Περιφερειάρχης εξυπηρετεί τους επικοινωνιακούς στόχους του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Περιφερειάρχης εξυπηρετεί τους επικοινωνιακούς στόχους του ΣΥΡΙΖΑ

15.9

Σε ανακοίνωση του ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας και επικεφαλής της Περιφερειακής παράταξης, “Μαζί να φτιάξουμε τον τόπο μας”, Ανδρέας Κατσανιώτης αναφέρει τα εξής: «Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον την προσπάθεια του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, από την μία πλευρά να εξυπηρετήσει τους επικοινωνιακούς στόχους του κυβερνητικού συνεδρίου στην Πάτρα και από την άλλη να προσπαθεί να εμφανιστεί ως διεκδικητής και υπερασπιστής των δικαιωμάτων ανάπτυξης της Δυτικής Ελλάδας.

Αντί όμως ο Περιφερειάρχης να εξακολουθεί να παίζει τον γνώριμο ρόλο του “υπεύθυνου όλων των καλών και ανεύθυνου όλων των κακών” και να εκνευρίζεται από την κριτική που του ασκείται – πρωτίστως από την ίδια την κοινωνία – ας σκεφθεί ότι δεν είναι “χθεσινός” ούτε αμέτοχος ευθυνών για το γεγονός πως η Δυτική Ελλάδα παραμένει επί πολλά χρόνια ουραγός στην Ευρώπη και την Ελλάδα.

Ο ίδιος έχει υπάρξει νομαρχιακός σύμβουλος και αντινομάρχης Αχαΐας, βουλευτής και κυβερνητικό στέλεχος, αλλά και Περιφερειάρχης επί 7 συναπτά έτη. Συνεπώς, οι ευθύνες του για την οικονομική και κοινωνική κατάπτωση της Δυτικής Ελλάδας είναι αναμφισβήτητες και ακέραιες.

Όσο και οι ευθύνες για το γεγονός ότι όλο και περισσότερο επιλέγει την τακτική του “one man show” επιδεικνύοντας ασέβεια στο Περιφερειακό Συμβούλιο ή ακόμα και σε συνεργάτες του και σε μέλη της δικής του παράταξης.

Επέλεξε να μην ενημερώσει το Περιφερειακό Συμβούλιο για το επικείμενο κυβερνητικό συνέδριο. Δεν ζήτησε γνώμες και απόψεις άλλων για το διεκδικητικό πλαίσιο και την στάση που πρέπει να κρατήσει ο αυτοδιοικητικός μας φορέας έναντι της έλευσης τόσων υπουργών και του πρωθυπουργού.

Για ακόμα μια φορά, μόνος σχεδίασε και μόνος αποφάσισε.
Όμως, τα ερωτήματα είναι αμείλικτα:

  • Γιατί στη Δυτική Ελλάδα υπήρξε μείωση κατά 70% των δημοσίων και ιδιωτικών επενδύσεων, στο διάστημα από το 2009 έως το 2015, σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία;
  • Γιατί η Δυτική Ελλάδα είχε το 3ο υψηλότερο ποσοστό ανεργίας (29.8%) σε όλες τις ευρωπαϊκές Περιφέρειες το 2016;
  • Γιατί η Δυτική Ελλάδα προσελκύει μόνο το 1,8% των τουριστών, το 1,4% των διαμονών και το 1,1% του τουριστικού εισοδήματος της χώρας;

Τα νούμερα, όπως και η σκληρή αλήθεια, είναι εδώ. Και περιμένουν τις απαντήσεις του ιδίου, αλλά και της κυβέρνησης. Τελικά, ο Περιφερειάρχης ας ξεκαθαρίσει: Έχει ευθύνη για το γεγονός πως η Περιφέρεια εξακολουθεί να ξύνει τον πάτο του βαρελιού ή όχι;

Εμείς πάντως, δεν περιμένουμε τίποτα. Και δεν πιστεύουμε ότι μπορεί να προκύψει τίποτα καλύτερο από αυτή την Περιφερειακή Αρχή και από αυτή τη κυβέρνηση. Οι κοινωνίες της Αχαΐας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Ηλείας ήδη δείχνουν την ανάγκη «αλλαγής εποχής», το συντομότερο δυνατό».