Αίτημα για απολογισμό του διήμερου κυβερνητικού συνεδρίου που έγινε στην Πάτρα – “Συνέδριο – παρωδία και η Περιφερειακή Αρχή… χειροκροτητής”

Απολογισμό του διήμερου κυβερνητικού συνεδρίου που έγινε στην Πάτρα ζήτησε ο βουλευτής και επικεφαλής της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας, Ανδρέας Κατσανιώτης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τη διήμερη διαδικασία ως παρωδία, στην οποία μετείχε και η Περιφερειακή Αρχή.

«Επρόκειτο για ένα συνέδριο – παρωδία, με δήθεν εξαγγελίες που δεν λένε και δεν διασφαλίζουν τίποτα για τη Δυτική Ελλάδα, με υποσχέσεις που είναι λόγια του αέρα και δεν στηρίζονται σε κανένα βάσιμο χρονοδιάγραμμα.

Ακούσαμε, για παράδειγμα τον κ. Σπίρτζη να μιλάει για υπογειοποίηση του τρένου και προαστιακό, χωρίς κανένα στοιχείο και η Περιφερειακή Αρχή δεν είχε να πει τίποτα σε έναν υπουργό που επί τρία χρόνια κοροϊδεύει την Δυτική Ελλάδα και ο οποίος πριν λίγες μέρες στη Βουλή είπε, ψευδώς και πάλι, ότι η μελέτη νότιας χάραξης της Πατρών – Πύργου που… ποτέ δεν έκανε, ήταν αιτία καθυστέρησης του έργου» ανέφερε μεταξύ άλλων, καταγγέλλοντας ότι η περιφερειακή Αρχή προτίμησε να μην φέρει εκ των προτέρων το θέμα του συνεδρίου και των διεκδικήσεων της περιοχής στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

«Είναι άλλο η συναίνεση και η κοινή διεκδίκηση των αιτημάτων της Δυτικής Ελλάδας και άλλο οι… προσωπικές ατζέντες» υπογράμμισε με νόημα, τονίζοντας πως η Δυτική Ελλάδα παραμένει μια από τις πιο φτωχές και πιο υπανάπτυκτες Περιφέρειες της χώρας και της Ευρώπης.

«Ακούσαμε τον πρωθυπουργό να λέει ότι θα εντάξει το εμπορικό λιμάνι της Πάτρας στην ίδια εργολαβία με το τρένο και δεν αναρωτιέστε, εάν και πώς μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο. Μιλάτε για προαστιακό και ξεχνάτε πως το αεροδρόμιο του Αράξου δεν έχει σιδηροδρομική σύνδεση, αλλά ούτε και σύνδεση με την Πατρών – Πύργου, ενώ θα έπρεπε να αποτελεί κύρια διεκδίκηση η αναβάθμιση του αεροδρομίου και για cargo μεταφορές.  Αναφέρεστε σε τουριστική ανάπτυξη και δεν εξηγείτε πως γίνεται, η Δυτική Ελλάδα να έχει μόνο το 1,8% των τουριστών της χώρας και μόλις το 1,4% των διανυκτερεύσεων στην Ελλάδα, αλλά ούτε και τι διεκδικείτε για να αλλάξουν αυτά τα νούμερα» πρόσθεσε ο κ. Κατσανιώτης, ο οποίος μετά από δέσμευση του Περιφερειάρχη, ότι το ζήτημα του συνεδρίου και των εξαγγελιών της κυβέρνησης θα έρθουν συνολικά ως θέμα προς συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, δεσμεύτηκε για συνολική τοποθέτηση κατά τη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης.