Ερώτηση στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τα νέα κριτήρια του κοινωνικού τιμολογίου που αφορούν τα ΑμΕΑ

Ερώτηση στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τα νέα κριτήρια του κοινωνικού τιμολογίου που αφορούν τα ΑμΕΑ

14.3

Με πρωτοβουλία του Βουλευτή Αχαΐας ΝΔ, Ανδρέα Κατσανιώτη και συνυπογραφή των κ. Γιόγακα, Δήμα και Μπουκώρου, κατατέθηκε ερώτηση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τα νέα κριτήρια του κοινωνικού τιμολογίου που αφορούν τα ΑμΕΑ, εξ αφορμής της πρόσφατης επιστολής της Εθνικής Συνομοσπονδίας ατόμων με αναπηρία.

Οι ερωτώντες βουλευτές ζητούν να μάθουν αν θα συμπεριληφθούν όλοι οι μέχρι τώρα δικαιούχοι ΚΟΤ της κατηγορίας των ΑμΕΑ και των ατόμων με χρόνιες παθήσεις και στο νέο ΚΟΤ, με δεδομένη την ανάγκη των οικογενειών τους και εξαιτίας των πολλών επιβαρύνσεων που υφίστανται.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης

“Με αφορμή τα νέα κριτήρια που ισχύουν για το ΚΟΤ, η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με αναπηρία σας απέστειλε πρόσφατα επιστολή, όπου επισημαίνει την έντονη αδικία που υφίστανται τα άτομα με αναπηρία, τα οποία παραμένουν ουσιαστικά απροστάτευτα. Παρά την διορθωτική ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ, στην οποία αναφέρεται ότι προσαυξάνονται τα όρια υπαγωγής, για οικογένειες στις οποίες περιλαμβάνεται άτομο με αναπηρία ή με ανάγκη μηχανικής υποστήριξης, υπάρχει ωστόσο, ακόμα μεγάλος αριθμός των δύο κατηγοριών, οι οποίες εάν και το δικαιούνταν βάσει των κριτηρίων που ίσχυαν μέχρι σήμερα, κινδυνεύουν να το χάσουν.

Επειδή, δεν πρέπει να μείνει εκτός ΚΟΤ κανένα άτομο με αναπηρία ή χρόνια πάθηση, δεδομένης της μείωσης των μισθών και των συντάξεων των ατόμων με αναπηρία, σε συνδυασμό με την αύξηση του κόστους που απαιτείται για την κάλυψη των πρόσθετων αναγκών τους, και οι οποίες βαραίνουν οικονομικά τις οικογένειες που φροντίζουν αυτά τα άτομα, επειδή, ο αποκλεισμός μερίδας των ΑΜΕΑ από το νέο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ, δεν μπορεί να αποδίδεται σε “εκ παραδρομής παράλειψη” εκ μέρους σας,

Ερωτάσθε:

  • Προτίθεσθε να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να μην αποκλείσετε κανένα άτομο με αναπηρία από το νέο Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ και ποιες είναι αυτές;”