“Δεν θα λύσουμε εμείς τα αδιέξοδα του κ. Κατσιφάρα”

“Δεν θα λύσουμε εμείς τα αδιέξοδα του κ. Κατσιφάρα”

14.10

Πληροφορούμενος δηλώσεις του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, κ. Απ. Κατσιφάρα, που τον αφορούσαν, ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ και επικεφαλής της παράταξης «Μαζί να φτιάξουμε τον τόπο μας», Ανδρέας Κατσανιώτης, δήλωσε τα εξής:

«Απλά και ξεκάθαρα:

Ο κ. Κατσιφάρας καθόρισε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τον «Κλεισθένη» και την απλή αναλογική σε ώρα και μέρα που γνωρίζει πολύ καλά ότι υπήρχε κοινοβουλευτικό έργο και μάλιστα με ιδιαίτερη σημασία για την περιοχή μας, καθώς στη μεν Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας υπήρχε παρουσίαση των Περιφερειακών Συμβουλίων Καινοτομίας με συμμετοχή και του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, κ. Καρπέτα, ενώ στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου συζητείτο η σύμβαση για τις εγκαταστάσεις στις σήραγγες του σιδηροδρομικού έργου Κιάτο – Ροδοδάφνη. Ως μέλος και των δύο Επιτροπών αποτελούσε υποχρέωσή μου να παρίσταμαι σε αυτές, ειδικά τη συγκεκριμένη μέρα.

Ο Περιφερειάρχης, εν τη απουσία μου από το Συμβούλιο, ουσιαστικά θέλησε να δικαιολογήσει το κυβερνητικό νομοθέτημα, φέρνοντας ως παράδειγμα το αίτημα της παράταξής μας στην αρχή της περιφερειακής θητείας, να αναθέσει έναν τομέα του περιφερειακού έργου σε μας και ενδεχομένως και άλλους τομείς, σε άλλες περιφερειακές παρατάξεις, εφόσον πιστεύει στη συνεργασία και την – τοπική τουλάχιστον – συναίνεση που τόσες φορές επικαλείται. Όμως, η πρωτοβουλία της παράταξής μας και η άρνηση του κ. Κατσιφάρα τότε, αποδεικνύει ακριβώς το αντίθετο από αυτό που θέλησε ο ίδιος να υποστηρίξει: Η συνεργασία και η συναίνεση δεν χρειάζονται θεσμικό πλαίσιο, παρά μόνο πολιτική βούληση! Και η αλήθεια είναι πως ο κ. Κατσιφάρας δεν είχε τότε, αλλά και ποτέ, καμία βούληση και καμία διάθεση πραγματικής συνεργασίας με καμία παράταξη, μάλλον… ούτε και με τη δική του.

Η προσπάθειά του λοιπόν να… μην δυσαρεστήσει τους κυβερνώντες φίλους του και τις καταστροφικές επιλογές τους για την Αυτοδιοίκηση, έχει μόνο μία εξήγηση:

Ως Περιφερειάρχης σε αποδρομή και με τον κλοιό του χρόνου και της ανοχής γύρω του να κλείνει, προσπαθεί να διασωθεί με κάθε τρόπο, ακόμα και υπακούοντας σε λογικές που με βεβαιότητα θα διαλύσουν την Περιφερειακή, αλλά και γενικότερα, την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Όμως, ο χρόνος μετράει πλέον αντίστροφα γι’ αυτόν. Και είτε θέλει, είτε δεν θέλει, θα έρθει αντιμέτωπος με την αλήθεια. Εμείς, δεν θα φορτωθούμε τα δικά του άγχη, ούτε θα λύσουμε τα δικά του αδιέξοδα…»