Αίτημα προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, για συζήτηση του θέματος της συμφωνίας της ελληνικής κυβέρνησης με την αντίστοιχη των Σκοπίων

Αίτημα προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, για συζήτηση του θέματος της συμφωνίας της ελληνικής κυβέρνησης με την αντίστοιχη των Σκοπίων

14.4

Αίτημα προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, για συζήτηση προ ημερήσιας διάταξης και με την μορφή του κατεπείγοντος, του θέματος της συμφωνίας της ελληνικής κυβέρνησης με την αντίστοιχη των Σκοπίων κατέθεσε τη Δευτέρα ο βουλευτής Αχαΐας και επικεφαλής της παράταξης «Μαζί να φτιάξουμε τον τόπο μας», Ανδρέας Κατσανιώτης, ζητώντας το Περιφερειακό Συμβούλιο να λάβει θέση σχετικά με το εθνικό ζήτημα.

Ο κ. Κατσανιώτης τόνισε ότι και η Δυτική Ελλάδα οφείλει να εκφράσει ρητά και κατηγορηματικά τη διαφωνία της με την κυβερνητική μεθόδευση, εκδίδοντας ψήφισμα στο οποίο να ζητάει την ακύρωση της συμφωνίας, η οποία παραχωρεί στα Σκόπια, «Μακεδονική υπηκοότητα», «Μακεδονική γλώσσα» και άμεση ένταξη στο ΝΑΤΟ, χωρίς μάλιστα από την άλλη πλευρά να έχει ολοκληρωθεί η επισφράγιση της συμφωνίας και η μεταβολή του Συντάγματος με άρση των αλυτρωτικών προβλέψεων.

«Οφείλουμε όλοι να κάνουμε ότι μπορούμε για να ακυρωθεί αυτή η τραγική συμφωνία» υπογράμμισε ο κ. Κατσανιώτης.

Την πρόταση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αρνήθηκε ωστόσο ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απ. Κατσιφάρας, αναφέροντας μάλιστα ότι το θέμα «δεν είναι κατεπείγον» αλλά και ότι είναι «επικοινωνιακό»!

Μετά από αυτή την εξέλιξη ο κ. Κατσανιώτης δήλωσε: «Αντιλαμβάνομαι τον κ. Κατσιφάρα. Είναι δύσκολο να πατάει σε δύο βάρκες, ειδικά όταν αυτές ακουμπούν στα νερά των Πρεσπών που αν και ήρεμα φαινομενικά, από την περασμένη Κυριακή κρύβουν τους μεγαλύτερους εθνικούς κινδύνους της νεότερης ελληνικής ιστορίας. Άλλοι ξέρουμε ότι ζούμε στιγμές όπου ο καθένας αναμετριέται με τις ευθύνες του απέναντι στην χώρα και την ιστορία και άλλοι, όπως ο κ. Κατσιφάρας, θέλουν μόνο… να τα έχουν καλά και με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και με το ΠΑΣΟΚ!»