Δήλωση για την παραχώρηση χρήσης του θαλασσίου μετώπου στον Δήμο Πατρέων

Η παραχώρηση χρήσης του θαλασσίου μετώπου στον Δήμο Πατρέων αποτελεί θετική και φυσιολογική εξέλιξη της Σύμβασης Προσωρινής Παραχώρησης που υπογράφτηκε στις 24/1/2012 (όπως ξεκάθαρα αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας που κατατέθηκε στη Βουλή), η οποία καθυστέρησε αναιτιολόγητα επί τρία χρόνια” αναφέρει μεταξύ άλλων στην δηλωσή του, ο βουλευτής της ΝΔ, Ανδρέας Κατσανιώτης.

“Ο Δήμος Πατρέων, που ήδη ασκεί τα αποκλειστικά δικαιώματα χρήσης και εκμετάλλευσης του παραχωρούμενου χώρου, αναλαμβάνει πλέον την ευθύνη διαμόρφωσης ενός σχεδίου ανάπλασης και ανάπτυξης της παραλιακής ζώνης που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες αλλά και στις ελπίδες των πολιτών της περιοχής.

Είναι απολύτως βέβαιο ότι η Πάτρα έχει πολλά να κερδίσει “κοιτώντας” την θάλασσά της. Η παράκτια περιοχή από τον Ψαθόπυργο μέχρι τα Καμίνια αποτελεί ένα «ακατέργαστο διαμάντι» που μπορεί να αλλάξει πλήρως την εικόνα της αχαϊκής πρωτεύουσας και να γίνει πόλος ανάπτυξης και οικονομικής δραστηριότητας.

Προς αυτή την κατεύθυνση θα έχει, τώρα αλλά και στο μέλλον, συμπαραστάτες όλους όσους αγωνιζόμαστε για την κοινωνική και οικονομική αναμόρφωση της πόλης.  Σημασία έχει πλέον το επόμενο βήμα…” επεσήμανε.