Συνάντηση με τον Υφυπουργό Οικονομικών για τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Οικονομικών για τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων

«Η κυβέρνηση θα σταθεί δίπλα στις επιχειρήσεις που δοκιμάζονται. Άμεσα σε αυτές που επηρεάζονται από κυβερνητικές αποφάσεις και πρέπει να κλείσουν για μικρό διάστημα. Σύντομα, αφού όμως καταγράφει η απώλεια στο σύνολο των επιχειρήσεων που θα πληγούν. Στοχευμένα και αποτελεσματικά» δήλωσε ο βουλευτής Αχαΐας, Ανδρέας Κατσανιώτης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκη.

Ο κ. Κατσανιώτης μετέφερε στον κ. Σκυλακάκη τα σοβαρά πλήγματα που έχει δεχτεί η τοπική οικονομία από την ακύρωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων, καθώς επίσης και τη λήψη όλων των μέτρων που ανακοινώθηκαν μετά την ταυτοποίηση κρούσματος στην περιοχή, λαμβάνοντας διαβεβαιώσεις πως θα ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα ανακούφισης και στήριξης των επιχειρήσεων, κάτι όμως που θα πρέπει να γίνει συντεταγμένα, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Όπως είπε ο υφυπουργός, στο Eurogroup της 16ης Μαρτίου θα υπάρξει μια συνολική εξέταση του προβλήματος από τις ευρωπαϊκές χώρες σε αυτό το θέμα, σημειώνοντας μάλιστα αυτό ακριβώς που είχει επισημάνει από την πρώτη στιγμή ο βουλευτής Αχαίας, ότι δηλαδή πρέπει ο κορωνοϊός να αντιμετωπιστεί ως φυσική καταστροφή. Προς αυτή την κατεύθυνση στρέφεται πλέον και η Ε.Ε., η οποία καλείται να εγκρίνει δαπάνες που σχετίζονται με την απώλεια εισοδημάτων και την μείωση της επιχειρηματικής δράσης.

Επίσης, ο κ. Σκυλακάκης ανέφερε πως το υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη διαθέσει 15 εκ. ευρώ προς το υπουργείο Υγείας για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών που θα ανακύψουν σε σχέση με τον ιό και το ίδιο θα συνεχίσει να πράττει και στο μέλλον, προσθέτοντας πάντως ότι απαιτείται επίσης σωφροσύνη μια ψυχραιμία, προκειμένου να γίνονται ρεαλιστικές αποτυπώσεις της οικονομικής ζημιάς, χωρίς να επιτείνει το κλίμα φόβου και πανικού στους πολίτες.