Επίσκεψη στο Εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Όπλων στο Αίγιο – Πόλος οικονομικής ανάκαμψης και απασχόλησης θα γίνει το εργοστάσιο της ΕΒΟ

Επίσκεψη στο Εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Όπλων στο Αίγιο – Πόλος οικονομικής ανάκαμψης και απασχόλησης θα γίνει το εργοστάσιο της ΕΒΟ

Σε μια ιδιαίτερα σημαντική περίοδο για τα εθνικά θέματα, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Διευθυντή, στελέχη και εργαζόμενους του εργοστασίου.

«Μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο οποίος έθεσε σαν πρώτη προτεραιότητα την στήριξη της εθνική μας αμυντικής βιομηχανίας το εργοστάσιο στο Αίγιο μπορεί να παίξει κομβικό ρόλο στην ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η εγρήγορση στα εθνικά θέματα επιβάλλει την ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας η οποία μπορεί να γίνει δύναμη αποτροπής κάθε εξωτερικού κινδύνου.

Στον σχεδιασμό της κυβέρνησης το εργοστάσιο στο Αίγιο θα βρίσκεται στην καρδιά του προγράμματος παραγωγής του νέου εθνικού τυφεκίου. Με αυτό το τρόπο θα συνεχιστεί η ανάπτυξη του εργοστασίου και θα δημιουργηθούν εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας στη περιοχή.

Είχα την τιμή να συναντηθώ πρόσφατα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΑΣ, Νίκο Κωστόπουλο, καθώς και με στελέχη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.Δέσμευση της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων. Πρέπει να αφήσουμε ως παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές μια ισχυρή αποτρεπτική ασπίδα έναντι σε όποιον επιβουλεύεται την εθνική κυριαρχία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εργοστάσιο της ΕΒΟ στο Αίγιο, κατασκευάστηκε το 1976 και απασχολεί περισσότερους από 100 εργαζόμενους.

Η ανάληψη της παραγωγής του εθνικού τυφεκίου θα δώσει “ανάσα ζωής” στην μονάδα ενώ θα αποτελέσει μια σημαντική αναπτυξιακή κίνηση για όλη την περιοχή της Αχαΐας».