Συνάντηση με τον Γ.Γ. Εμπορίου Παναγιώτη Σταμπουλίδη για τις λαϊκές αγορές

Συνάντηση με τον Γ.Γ. Εμπορίου Παναγιώτη Σταμπουλίδη για τις λαϊκές αγορές

Το ζήτημα των λαϊκών αγορών και των μισθωτηρίων συμβολαίων των επιχειρήσεων απασχόλησε τον βουλευτή Αχαΐας της ΝΔ Ανδρέα Κατσανιώτη στη συνάντηση που είχε με τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου &  Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτη Σταμπουλίδη, μαζί με με τους βουλευτές Δωδεκανήσων Γιάννη Παππά, Μεσσηνίας, Μίλτο Χρυσομάλλη και Πιερίας Ξενοφώντα Μπαραλιάκο.

Ο κ. Ανδρέας Κατσανιώτης  και οι άλλοι βουλευτές έθεσαν το ζήτημα της ολικής αναδιαμόρφωσης του θεσμικού πλαισίου για το υπαίθριο εμπόριο (λαϊκές αγορές, πλανόδιοι και κυριακάτικες αγορές), ένα ζήτημα που απασχολεί έντονα το σύνολο των παραγωγών και επαγγελματιών που απασχολούνται σε αυτό, καθώς και της τροποποίησης του υφιστάμενου πλαισίου του 2017 στο ενδιάμεσο διάστημα, σύμφωνα με όσα έχουν ζητήσει οι απασχολούμενοι στο υπαίθριο εμπόριο.

Επιπλέον, ο κ. Κατσανιώτης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα της ρύθμισης με θεσμικό τρόπο της παράτασης των μισθωτηρίων συμβολαίων επιχειρήσεων, τα οποία λήγουν εν μέσω της πανδημίας και ζήτησε  από τον Γενικό Γραμματέα να παραταθούν με νομοθετική ρύθμιση καθ’ όλη τη διάρκεια της ισχύος των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, εξαιρουμένων των περιπτώσεων όπου υπάρχουν διαφορές ως προς το μίσθωμα ή ο μισθωτής έχει χαρακτηριστεί ως κακοπληρωτής.

Ο κ. Σταμπουλίδης από τη μεριά του ανέφερε ότι, τόσο το θέμα της αναδιαμόρφωσης του θεσμικού πλαισίου για το υπαίθριο εμπόριο όσο και η παράταση των μισθωτηρίων συμβολαίων για όσο καιρό ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας πρόκειται να αντιμετωπιστούν νομοθετικά στο άμεσο επόμενο χρονικό διάστημα.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Κατσανιώτης δήλωσε:

«Είχα την ευκαιρία μαζί με τους συναδέλφους μου να ενημερώσουμε τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου κ. Σταμπουλίδη τόσο για την ανάγκη αναμόρφωσης του θεσμικού πλαισίου για τις λαϊκές αγορές και το υπαίθριο εμπόριο εν γένει, όσο και για την ανάγκη προστασίας της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας μέσα από την θεσμική παράταση των μισθωτηρίων συμβολαίων. Όπως μας διαβεβαίωσε ο Γενικός Γραμματέας πολύ σύντομα και τα δύο θέματα θα αντιμετωπιστούν νομοθετικά, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη βρίσ’κεται στο πλευρό της επιχειρηματικότητας και ειδικά της μικρομεσαίας, σε αυτό το δύσκολο περιβάλλον που έχει διαμορφώσει η πανδημία».