Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό “Παραπολιτικά 90,1”

Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό “Παραπολιτικά 90,1”

ΥΠΕΞ-ΔΡΑΣΕΙΣ-1 (1)

Η υπογραφή της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ, θωρακίζει την χώρα μας και προωθεί τα εθνικά συμφέροντα δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Secret», με τον Παναγιώτη Τζένο, ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον απόδημο ελληνισμό, Ανδρέας Κατσανιώτης.

«Σημαντική επίσης είναι και η επιλογή της Αλεξανδρούπολης, η οποία έρχεται και δείχνει την αμερικάνικη βούληση για την ενίσχυση της ασφάλειας στα σύνορα της Ευρώπης άρα η σημαντικότητα της συμφωνίας είναι πολύπλευρη και έρχεται αμέσως μετά από τη συμφωνία με τη Γαλλία άρα η ενεργητική πολιτική δίνει αποτελέσματα σε όλα τα πεδία», πρόσθεσε ο υφυπουργός.

Είπε πως είναι σημαντικό το στρατηγικό και γεωπολιτικό αποτύπωμα της συμφωνίας που ακολουθεί την συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας.

Ακόμα, εκτίμησε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τον λεκτικό εξτρεμισμό της και πως θα προσπαθήσει να φτάσει την Ελλάδα στα όρια της.

Ερωτηθείς σε τι βαθμό μπορεί να λειτουργήσει το κομμάτι του απόδημου ελληνισμού στις σχέσεις με τις ΗΠΑεπισήμανε πως «μιλάμε για μια Ελλάδα εκτός Ελλάδας. Ένα ισχυρότατο λόμπι που πιστεύω ότι εχει βοηθήσει τα μέγιστα στη διαμόρφωση των σχέσεων της Αμερικής με τη μητέρα
πατρίδα».