Δήλωση στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας για τη Σύνοδο Κορυφής της Αθήνας

Δήλωση στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας για τη Σύνοδο Κορυφής της Αθήνας

ΥΠΕΞ-ΔΡΑΣΕΙΣ-1 (1)

Το ρόλο της Διασποράς για την ενδυνάμωση των δεσμών Ελλάδας, Αιγύπτου, Κύπρου, επισημαίνει με δήλωση του προς την επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Ανδρέας Κατσανιώτης, με αφορμή τη σημερινή Σύνοδο Κορυφής των τριών χωρών, που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

Όπως επισημαίνει ο Υφυπουργός Εξωτερικών, «η σημερινή υπογραφή των Μνημονίων συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου αποτελεί το επιστέγασμα των κοινών μας προσπαθειών και δημιουργεί ισχυρές βάσεις για την περαιτέρω εμβάθυνση των εξαιρετικών σχέσεών μας.

Παράλληλα, σηματοδοτεί την επαναβεβαίωση της στρατηγικής σημασίας που αποδίδει η Ελληνική Κυβέρνηση στο πλέγμα περιφερειακών σχημάτων συνεργασίας, τα οποία βασίζονται σε κοινές αντιλήψεις για σειρά κρίσιμων ζητημάτων».

Και ο κ. Κατσανιώτης τονίζει:

«Στέρεα «γέφυρα» και σταθερός κρίκος για την ενδυνάμωση των δεσμών των κρατών μας αποτελεί η Διασπορά μας. Άλλωστε, τα μνημόνια κατανόησης που υπογράψαμε σήμερα εστιάζουν και σε τομείς όπως είναι η παιδεία, ο πολιτισμός, η τέχνη και η νεολαία που αφορούν άμεσα την Διασπορά ενώ παράλληλα αποτελούν προνομιακά πεδία για την Ελλάδα, την Κύπρο και την Αίγυπτο.

Κλείνοντας, θα ήθελα να επισημάνω πως πιστεύουμε σταθερά πως οι λαοί, οι άνθρωποι και οι κοινωνίες αποτελούν πάντα γέφυρες συνεργασίες για την ειρήνη, την ασφάλεια και την προώθηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και αξιών», καταλήγει ο κ. Κατσανιώτης.