Άρθρο μου στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”

Άρθρο μου στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”

ΥΠΕΞ-ΔΡΑΣΕΙΣ-16 (2)

Το πρώτο βήμα έγινε. Η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, παρά τα προσκόμματα που έθεσε η Αριστερά, άνοιξε για πρώτη φορά την πόρτα ώστε οι Έλληνες ομογενείς, σχεδόν ισάριθμοι με τους γηγενείς, να συνδιαμορφώνουν το μέλλον της πατρίδας μας με την δική τους ψήφο.

Μετά από δυόμιση έτη στην διακυβέρνηση της χώρας, το σύνολο των συμπατριωτών μας εντός και εκτός συνόρων, γνωρίζει πως Νέα Δημοκρατία επιχείρησε δύο φορές να υλοποιήσει την ισχυρή της προεκλογική δέσμευση που είναι απλή και ξεκάθαρη: Διευκόλυνση, όλων των Ελλήνων που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους να ψηφίζουν από τον τόπο κατοικίας τους χωρίς προϋποθέσεις και περιορισμούς. Αντί να πάρουν το αεροπλάνο και να έρθουν στην πατρίδα μας να ψηφίσουν, θέλουμε να τους δώσουμε τη δυνατότητα να ασκήσουν το αναφαίρετο αυτό δικαίωμά τους από τον τόπο κατοικίας τους. Δυστυχώς, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα κόμματα της Αριστεράς φοβούνται την Δημοκρατία και εχθρεύονται τους Απόδημους Έλληνες. Προέβαλαν αβάσιμα προσκόμματα στη βούλησή μας να θεσμοθετήσουμε μία εκλογική διαδικασία που θα έδινε τη δυνατότητα σε περισσότερους Έλληνες να λάβουν μέρος σε αυτή, γεγονός που μας οδήγησε στο σημερινό συμβιβαστικό αποτέλεσμα.

Τώρα, όμως, ο αγώνας στρέφεται στην πλήρη εφαρμογή του υφιστάμενου νόμου, εξαντλώντας τις πολλές δυνατότητες που προσφέρει. Η σχετική ενημερωτική καμπάνια του Υπουργείου Εσωτερικών ξεκίνησε πριν από λίγες εβδομάδες και εκτιμώ ότι τους επόμενους μήνες θα έχουμε ασφαλή στοιχεία για την συμμετοχή των ομογενών μας στις επόμενες εθνικές εκλογές. Καλούμε όμως και τους συμπατριώτες μας στο εξωτερικό να προβούν στην ανάλογη κινητοποίηση. Τα εμπόδια που τους έθεσε η Αριστερά, μπορούμε να τα καταργήσουμε μαζί στην επόμενη Βουλή η οποία για πρώτη φορά θα έχει βουλευτές μέλη του Απόδημου Ελληνισμού. Αρκεί να επισκεφθούν την ιστοσελίδα apodimoi.gov.gr και να ακολουθήσουν τα απλά βήματα για την εγγραφή τους στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ώστε στο τέλος της τετραετίας να μπορούν να ψηφίσουν. Η μαζική συμμετοχή των Απόδημων στις επόμενες εκλογές θα αποδείξει σε όσους θέλουν το Έθνος μας διαιρεμένο σε Έλληνες εσωτερικού και Έλληνες εξωτερικού, ότι είμαστε πολλοί και είμαστε ενωμένοι. Εμείς από την πλευρά μας έχουμε δώσει σαφείς κατευθυντήριες γραμμές στα προξενεία μας για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συμπατριωτών μας στο εξωτερικό. Παράλληλα, τους επόμενους μήνες το σύνολο σχεδόν των διπλωματικών μας αρχών θα έχουν πλήρως ψηφιοποιηθεί ενώ σχεδιάζουμε και νέες, ειδικές ηλεκτρονικές εφαρμογές προκειμένου οι ομογενείς μας να συγκεντρώνουν ορισμένα από τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα τους επιτρέψουν να ψηφίζουν εξ αποστάσεως.