Ο ΥΦΥΠΕΞ και ο Πρέσβης της Αρμενίας στον Πατρών Χρυσόστομο – 29/06/2022

Ο ΥΦΥΠΕΞ και ο Πρέσβης της Αρμενίας στον Πατρών Χρυσόστομο.

Ι.Μ. ΠΑΤΡΩΝ: Με την ευκαιρία της τριμερούς συναντήσεως για την διασπορά, Ελλάδος- Κύπρου- Αρμενίας, που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα, με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Ανδρέα Κατσανιώτη, συναντήθηκαν με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο, ο Υφυπουργός της Αρμενίας- Ύπατος Αρμοστής για θέματα Αποδήμων κ. Zareh Sinanyan και ο Πρέσβυς της Αρμενίας στην Ελλάδα κ. Karen Avanesyan, συνοδευόμενοι από τον Έλληνα Υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού κ. Ανδρέα Κατσανιώτη.

Ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε τους υψηλούς Επισκέπτας, τους μίλησε για την Πάτρα και τους ξενάγησε πνευματικά και προσκυνηματικά στο ιερό Αποστολείο του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου, όπου με συγκίνηση προσκύνησαν την Κάρα και τον Σταυρό του Πρωτοκλήτου.

Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη για το μνημόνιο το οποίο υπέγραψαν οι τρεις Υφυπουργοί, Ελλάδος, Κύπρου- Αρμενίας (ο Κύπριος Υφυπουργός- Επίτροπος Πρεσβείας κ. Φώτιος Φωτίου, λόγω πιέσεως πιέσεως χρόνου έφυγε αμέσως για Αθήνα) και ετόνισε τους ισχυρούς πνευματικούς δεσμούς μεταξύ των εν λόγω χωρών και τους αγώνες, τους πόνους, τους διωγμούς και τις γενοκτονίες.

Ο κ. Ανδρέας Κατσανιώτης, κατά την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας ετόνισε μεταξύ των άλλων:

«…Οι ιστορικές σχέσεις φιλίας μεταξύ των χωρών μας βελτιώνονται και διευρύνονται. Εργαζόμαστε από κοινού για την διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων και των Ποντίων, καθώς και για την διεθνή καταδίκη της κατοχής του βορείου τμήματος της Κύπρου…»

Ο Σεβασμιώτατος προσέφερε σε όλους, από μια εικόνα του Αγίου Ανδρέου και άλλες ευλογίες. Επίσης αναμνηστικά δώρα προσέφερε στον Σεβασμιώτατο και ο Υφυπουργός Αρμενίας.

29/06/2022