Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Κατσανιώτη στην Αρμενία (Ερεβάν, 28-30 Οκτωβρίου). Συμμετοχή στις εργασίες της Συνόδου “Global Armenian Summit” και στην Τριμερή Συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου-Αρμενίας – 28/10/2022

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Κατσανιώτη στην Αρμενία (Ερεβάν, 28-30 Οκτωβρίου). Συμμετοχή στις εργασίες της Συνόδου “Global Armenian Summit” και στην Τριμερή Συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου-Αρμενίας.

Επίσκεψη στην Αρμενία πραγματοποίησε από 28 έως 30 τρέχ. ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κατσανιώτης όπου απηύθυνε χαιρετισμό στην έναρξη των εργασιών της ετήσιας Συνόδου “Global Armenian Summit” (του Παγκόσμιου Συνεδρίου Διασποράς της Αρμενίας), τονίζοντας πως δεν θα σταματήσουμε ποτέ να εργαζόμαστε για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων και Αρμενίων, καθώς και για τον τερματισμό της τουρκικής κατοχής στη Κύπρο. Οι Διασπορές προωθούν διεθνώς τον πολιτισμό και τα εθνικά δίκαια των χωρών τους. Κινητοποιούνται και ασκούν πιέσεις στις χώρες υποδοχής για να διαμορφώσουν πολιτικές υπέρ των πατρίδων τους

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο κ.Υφυπουργός πραγματοποίησε, στις 28 τρέχ., συνάντηση με τον ομόλογό του, Ύπατο Αρμοστή της Αρμενίας για θέματα διασποράς κ. Ζareh Sinanyan, υπό τη μορφή τριμερούς σχήματος με τη συμμετοχή του Κύπριου Επιτρόπου Προεδρίας για Aνθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων κ. Φώτη Φωτίου.

Επιπλέον ο κ. Υφυπουργός πραγματοποίησε επίσκεψη στο κρατικό αρμενο-ελληνικό Κολλέγιο Τουρισμού στο Ερεβάν, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τους φοιτητές του Κολλεγίου που διδάσκονται την ελληνική γλώσσα και απηύθυνε χαιρετισμό με την ευκαιρία του εορτασμού της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Επίσης πραγματοποίησε  συνάντηση με την Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Αρμενίας κα Λαζάρεβα, με την οποία και επισκόπησαν το σύνολο των ζητημάτων που απασχολούν την ελληνική ομογένεια της Αρμενίας και τις δράσεις της. Όπως τόνισε ο κ. Υφυπουργός η Ένωση Ελληνικών Κοινοτήτων επιτελεί εξαιρετικό έργο. Η ομογένεια μας στην Αρμενία, φορέας της πολιτιστικής κληρονομιάς και των αξιών μας, έχει καταφέρει να κρατά ζωντανούς τους δεσμούς με τη μητέρα Πατρίδα. Η Ελληνική Πολιτεία στέκεται δίπλα στους απανταχού Έλληνες.  Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο Μνημείο Γενοκτονίας του Ερεβάν, ενώ στη συνέχεια περιηγήθηκε στο Μουσείο Γενοκτονίας.

28/10/2022