Αρχιερατική Θεία Λειτουργία παρουσία του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Ιερώνυμου & έναρξη λειτουργίας του μουσείου «Ιάκωβος Τσούνης» – 27/11/2022

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία παρουσία του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Ιερώνυμου & έναρξη λειτουργίας του μουσείου «Ιάκωβος Τσούνης»

Μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία παρουσία του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Ιερώνυμου στον Ιερό Ναό Αγίας Άννας – Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Συνοικισμό, ακολούθησε η εξαιρετική εισήγηση του Ομότιμου Καθηγητή του ΕΜΠ και Προέδρου της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινοπουλιτών, Νικόλαου Ουζούνογλου για την αποφυγή των λαθών που μπορούν να αποτρέψουν εθνικές τραγωδίες, όπως του 1922 και του 1974. Έχει τεράστια σημασία να μπορούμε να μαθαίνουμε από το ιστορικό χθες και να διορθώνουμε τα λάθη που οδήγησαν την πατρίδα σε μεγάλες περιπέτειες. Στη συνέχεια ο Ανδρέας Κατσανιώτης παρευρέθηκε στην έναρξη λειτουργίας του μουσείου «Ιάκωβος Τσούνης», έναν εθνικό «θησαυρό» που βρίσκεται στο Αίγιο και περιλαμβάνει εκθέματα θρησκευτικού και κοινωνικού χαρακτήρα, χάρη στη δωρεά ενός μεγάλου Έλληνας, του αείμνηστου Ιάκωβου Τσούνη.

 

Θερμά συγχαρητήρια στην Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιάλειας, στον Δήμο Αιγιάλειας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Προποντίς», τη διοίκηση του Μουσείου «Ι. Τσούνης» και την ενορία του Ι. Ναού Αγ. Άννας – Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης. Θερμά συγχαρητήρια στο σύνολο των συντελεστών!