«Έκτακτη ενίσχυση και για τους παραγωγούς Ροδίτη της Δυτικής Αχαΐας»

«Έκτακτη ενίσχυση και για τους παραγωγούς Ροδίτη της Δυτικής Αχαΐας»

Σχετικά με το ζήτημα, ο κ. Κατσανιώτης είχε συνεργαστεί με εκπροσώπους των αμπελουργών της Δυτικής Αχαΐας για την εύρεση της βέλτιστης δυνατής λύσης, προκειμένου να καταστεί δυνατή η ενίσχυση των παραγωγών Ροδίτη.

«Λύση στο μείζον πρόβλημα των παραγωγών της ποικιλίας Ροδίτη της Δυτικής Αχαΐας δίνει η κυβέρνηση, καταβάλλοντας έκτακτη ενίσχυση μέσω της διαδικασίας de minimis. Με τον τρόπο αυτό, βοηθούνται οι παραγωγοί του τόπου μας, που τα τελευταία χρόνια είδαν τις τιμές των σταφυλιών να κατρακυλούν, να παραμείνουν στα αμπέλια τους και να μην διαταραχθεί η αμπελουργική παράδοση της Αχαΐας».

Με αυτή τη δήλωση, σχολιάζει ο Υφυπουργός Εξωτερικών και Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, Ανδρέας Κατσανιώτης, την απόφαση των Υπουργείων Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, να εγκρίνουν έκτακτη ενίσχυση συνολικού ύψους 9 εκ. ευρώ για τα οινοποιήσιμα σταφύλια ποικιλίας Ροδίτη της Δυτικής Αχαΐας, μαζί με τα οινοποιήσιμα σταφύλια της Αττικής και τα επιτραπέζια σταφύλια της Κορινθίας.

Σχετικά με το ζήτημα, ο κ. Κατσανιώτης είχε συνεργαστεί με εκπροσώπους των αμπελουργών της Δυτικής Αχαΐας για την εύρεση της βέλτιστης δυνατής λύσης, προκειμένου να καταστεί δυνατή η ενίσχυση των παραγωγών Ροδίτη.

«Είμαι χαρούμενος που μέσα από τη συνεργασία μας, βρέθηκε τελικά η κατάλληλη φόρμουλα έκτακτης ενίσχυσης για εκατοντάδες αγροτικές οικογένειες του τόπου μας που είχαν περιέλθει σε οικονομικό αδιέξοδο εξαιτίας των εκτάκτων συνθηκών που επικράτησαν και είχε ως αποτέλεσμα την πολύ χαμηλή τιμή του προϊόντος τους και την μεγάλη αύξηση του κόστους παραγωγής λόγω του πολέμου στην Ουκρανία που δεν μπορούσε να καλύψει ούτε τα έξοδα παραγωγής.  Είναι βέβαιο και έχει αποδειχθεί πολλές φορές, πως όταν υπάρχει συνεννόηση και μεθοδικότητα, δεν υπάρχουν ανέφικτοι στόχοι» προσθέτει ο κ. Κατσανιώτης.