Μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί παράθυρο για την αποχώρηση των Ευρωπαίων πολιτών από το Σουδάν

Μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί παράθυρο για την αποχώρηση των Ευρωπαίων πολιτών από το Σουδάν

«Από τους 150 Έλληνες που βρίσκονται στη χώρα, 74 έχουν ζητήσει να αποχωρήσουν», δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό.

«Μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί παράθυρο για την αποχώρηση των Ευρωπαίων πολιτών από το Σουδάν», δήλωσε στα «Παραπολιτικά» 90,1 και στην εκπομπή «Στον αέρα», με τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη, ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Ανδρέας Κατσανιώτης.

Ο κ. Κατσανιώτης ανέφερε πως από τους 150 Έλληνες που βρίσκονται στη χώρα, 74 έχουν ζητήσει να αποχωρήσουν.

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη, ο υφυπουργός ανέφερε πως η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορήσει παρατάξεις γύρισε μπούμερανγκ στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δήλωσε ακόμα:

Με αφορμή την εξέλιξη της κατάστασης στο Σουδάν

Α.ΚΑΤΣΑΝΙΩΤΗΣ: Είμαστε στην κατάσταση που ήμασταν και χθες, η εκεχειρία δεν προχώρησε πράγμα που σημαίνει ότι δεν βρέθηκε το παράθυρο που περιμένουμε έτσι ώστε να προχωρήσουμε όταν κριθεί ότι υπάρχει ασφάλεια σε μια διαδικασία εκκένωσης και αποχώρησης των ευρωπαίων πολιτών από το Σουδάν. Γιατί μιλάμε για μια επιχείρηση που θα αφορά το σύνολο των ευρωπαίων πολιτών με ευθύνη της Γαλλίας που έχει και τους περισσότερους πολίτες της στο έδαφος του Σουδάν.

Α.ΚΑΤΣΑΝΙΩΤΗΣ: Αυτή τη στιγμή από τα 150 άτομα που θεωρητικά είναι τα μέλη της κοινότητάς μας στο Σουδάν 74 μέχρι τώρα έχουν ζητήσει από εμάς να συμμετέχουν σε μια αποστολή αποχώρησης αν αυτή πραγματοποιηθεί. Το πιο ασφαλές για αυτούς είναι η παραμονή στα σπίτια τους.

Σε ότι αφορά την υπόθεση Γεωργούλη

Α.ΚΑΤΣΑΝΙΩΤΗΣ: Η προσπάθεια που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στο παρελθόν να κατηγορήσει παρατάξεις για συμπεριφορές προσώπων αυτή τη στιγμή γύρισε μπούμερανγκ σε αυτόν. Περιμένουμε να δούμε τι θα συμβεί, το τελευταίο που χρειάζεται αυτή τη στιγμή είναι να υπάρχουν σκιές για πολιτικά πρόσωπα. Πραγματικά όλοι μας δεν μπορούμε να δεχτούμε και να ανεχτούμε αν υπάρχουν τέτοιες συμπεριφορές σε γυναίκες.

Α.ΚΑΤΣΑΝΙΩΤΗΣ: Θα πρέπει σοβαρά οι πολίτες να βλέπουν που βάζουν το σταυρό τους. Πάντα θεωρούσα ότι το να χρησιμοποιείς ανθρώπους που έχουν μια αναγνωσιμότητα είναι σημαντικό αλλά θα πρέπει επίσης να ξέρουμε ότι άνθρωποι που έχουν προσφέρει και ίσως δεν είναι τόσο διάσημοι αλλά είναι πιο μαχητές θα πρέπει να επιλέγονται από τους πολίτες. Μη μειώνουμε τη δύναμη και την αξία που έχει η ψήφος.