Θωρακίσαμε την οικονομία, τα σύνορα και μεγαλώσαμε την επικράτειά μας

Θωρακίσαμε την οικονομία, τα σύνορα και μεγαλώσαμε την επικράτειά μας

Ο υφυπουργός Εξωτερικών και υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας μιλά στο «Κάλπη23» για τα διλήμματα των επερχόμενων εκλογών.

Στην τελική ευθεία προς τις κάλπες της 21ης Μαΐου ο υφυπουργός Εξωτερικών και υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Αχαΐα, Ανδρέας Κατσανιώτης μιλά στο «Κάλπη23» για τον στόχο της ΝΔ για τις επερχόμενες εκλογές, ο οποίος είναι ένα «ισχυρό αποτέλεσμα το βράδυ της 21ης Μαΐου που θα σηματοδοτεί καθαρά την δυνατότητά μας να πετύχουμε αυτοδυναμία στην δεύτερη αναμέτρηση».

Ο υφυπουργός Εξωτερικών και υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας σχολιάζει τα σενάρια μετεκλογικών συνεργασιών, την τοξικότητα που σημειώνεται στο πολιτικό σκηνικό κατά την προεκλογική περίοδο και εξηγεί τους λόγους για τους οποίους οι πολίτες της Αχαΐας θα πρέπει να εμπιστευτούν με την ψήφο τους, τη ΝΔ και τον ίδιο.

Πόσο εφικτός είναι ο στόχος της αυτοδυναμίας για την Νέα Δημοκρατία;

Τα ποσοστά των κομμάτων καθορίζονται από τις πράξεις, το έργο και το όραμά τους για την πατρίδα. Καθορίζονται από την σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες. Ο δικός μας στόχος είναι να έχουμε ένα ισχυρό αποτέλεσμα το βράδυ της 21ης Μαΐου που θα σηματοδοτεί καθαρά την δυνατότητά μας να πετύχουμε αυτοδυναμία στην δεύτερη αναμέτρηση. Γι αυτό το στόχο εργαζόμαστε από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε καθήκοντα. Γιατί πιστεύουμε ότι στο τέλος της θητείας μας θα κριθούμε από τον λαό για το σύνολο του έργου μας και για το σχέδιό μας για την επόμενη τετραετία. Το 2019 – 2023 καταφέραμε να υλοποιήσαμε όλες τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις. Μειώθηκαν φόροι και ασφαλιστικές εισφορές, δημιουργήθηκαν νέες καλές θέσεις εργασίας, αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός ενώ η ανεργία περιορίστηκε σημαντικά. Καταφέραμε να θωρακίσουμε την οικονομία, τα σύνορα της Ελλάδας, να μεγαλώσουμε την επικράτειά μας με τις συμφωνίες για την ΑΟΖ. Απευθυνόμαστε λοιπόν σε όλους τους Έλληνες πολίτες που ζητούν προσωπική και συλλογική προκοπή με έργα και πράξεις, όχι με

θολές υποσχέσεις.

Στην περίπτωση μη αυτοδυναμίας με ποιον θα συνεργαστείτε; Ο κ. Ανδρουλάκης δεν θέλει για πρωθυπουργό τον αρχηγό του πρώτου κόμματος.

Τελικός κριτής είναι πάντα ο λαός. Αυτός θα επιλέξει αν η χώρα θα κυβερνηθεί από ένα κόμμα ή από κυβέρνηση συνεργασίας. Οι πολίτες επίσης επιλέγουν τους πρωθυπουργούς. Το πρόσωπο του πρωθυπουργού δεν είναι προϊόν συναλλαγής αλλά αποτέλεσμα δημοκρατικής διαδικασίας και αυτό οφείλουμε να το σεβαστούμε όλοι χωρίς υποσημειώσεις. Θεωρώ ότι είναι μεγάλο ατόπημα του κ. Ανδρουλάκη να βγάλει τους πολίτες από το κάδρο.

Πάντως, όσο πλησιάζει η Κυριακή των εκλογών το κλίμα γίνεται πιο τοξικό. Πως θα προσεγγίσετε τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους;

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Η παράταξη μας δεν υιοθετεί ύβρεις, fake news και στοχοποιήσεις που τελικά οδηγούν σε δολοφονίες χαρακτήρων. Δεν καταφύγαμε εμείς σε σκευωρίες κατά πολιτικών αντιπάλων. Από την πρώτη στιγμή καλέσαμε τον ΣΥΡΙΖΑ να αποφύγει την διχαστική ρητορική και να επιλέξει την πολιτική αντιπαράθεση με επιχειρήματα και θέσεις. Δυστυχώς, επιλέγουν να πορευτούν με τον μόνο τρόπο που ξέρουν, την λάσπη. Αυτό έκαναν και στα κρίσιμα θέματα της εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας. Δείτε για παράδειγμα την θέση που πήραν για τον φράχτη στον Έβρο. Θυμηθείτε πως κατηγορούσαν την Ελλάδα υιοθετώντας fake news για τον δήθεν θάνατο της «μικρής Μαρίας». Εμείς πιστεύουμε ότι οι συμπολίτες μας, όχι μόνο οι αναποφάσιστοι και οι νέοι, θέλουν να ακούσουν τις προγραμματικές μας θέσεις. Επιθυμούν να απαντήσουμε στα πραγματικά τους προβλήματα, στις αγωνίες τους για την επόμενη ημέρα.

Εσείς ως Υφυπουργός Εξωτερικών και υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας τι έχετε να δείξετε στους δικούς σας ψηφοφόρους; Γιατί να σας ξαναψηφίσουν;

Η Αχαΐα αποτελεί κυριολεκτικά σημείο αναφοράς. Για εμάς τους Αχαιούς είναι η ιδιαίτερη πατρίδα μας και θέλουμε να βλέπουμε τον τόπο μας να παίρνει τις ευκαιρίες που δικαιούται. Αλλά και για την κυβέρνηση της ΝΔ αποτελεί σημείο αναφοράς γιατί η Αχαΐα είναι το καλύτερο πεδίο πάνω στο οποίο οι πολίτες μπορούν να συγκρίνουν τα έργα που έγιναν την τελευταία τετραετία με εκείνα της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ. Θυμηθείτε το ιστορικό της Πατρών – Πύργου. Επι ΣΥΡΙΖΑ μετατράπηκε σε γεφύρι της Άρτας. Επι των δικών μας ημερών διορθώθηκαν οι αστοχίες, βρέθηκαν τα κονδύλια και ξεκίνησαν τα έργα. Απευθυνόμαστε λοιπόν στους συμπατριώτες μας της Αχαΐας, απευθύνομαι και εγώ προσωπικά ως εκπρόσωπός τους στην κυβέρνηση όχι με μουσαμάδες και κενές υποσχέσεις αλλά με απτές πράξεις. Με αυτή την βασική αρχή ο πρωθυπουργός παρουσίασε στην Πάτρα το χαρτοφυλάκιο 80 και πλέον έργων ύψους 3,7 δις. ευρώ, με στόχο την αξιοποίηση των μεγάλων πλεονεκτημάτων της Αχαΐας.