«Χρέος μας απέναντι στους ανθρώπους της Υγείας, αλλά και στην κοινωνία, να πετύχουμε μία ολική αναβάθμιση του δημοσίου συστήματος Υγείας»

«Χρέος μας απέναντι στους ανθρώπους της Υγείας, αλλά και στην κοινωνία, να πετύχουμε μία ολική αναβάθμιση του δημοσίου συστήματος Υγείας»

Στα έργα, αλλά και στις δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με το Δημόσιο Σύστημα Υγείας κυρίως όμως σε όσα πρέπει να γίνουν ώστε, όπως τόνισε, «οι καθημερινοί αγωνιστές της υγείας να μπορούν να ανταποκρίνονται στα καθήκοντά τους, αλλά  και το δημόσιο σύστημα υγείας να ενισχυθεί και να γίνει πραγματικό οχυρό» της κοινωνίας μας», αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Εξωτερικών και υποψήφιος Βουλευτής, Ανδρέας Κατσανιώτης, στη συνάντηση που είχε με Υγειονομικούς, το βράδυ της Τετάρτης 10 Μαΐου 2023.

Στην συγκέντρωση που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του ιδίου και πραγματοποιήθηκε στο «Distinto Mall», ο Υφυπουργός Εξωτερικών, εξήρε την προσφορά των ανθρώπων που εργάστηκαν κάτω από τις πλέον αντίξοες συνθήκες κατά τη διάρκεια της πανδημίας αναφέροντας χαρακτηριστικά, πως θεωρεί προσωπικό του χρέος να μην ξεχαστεί το χειροκρότημα των πολιτών στους «μαχητές» των νοσοκομείων.

Αναφερόμενος στις πολύ δύσκολες μέρες της επείγουσας φάσης της πανδημίας, ο κ. Κατσανιώτης έκανε έναν απολογισμό του κυβερνητικού έργου και μίλησε συγκεκριμένα για τον διπλασιασμό των ΜΕΘ, τις νέες προσλήψεις 18.000 υγειονομικών, τη μεγάλη προσπάθεια να υπάρχει διαρκής και ανεμπόδιστη προμήθεια και διάθεση υγειονομικού υλικού, τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό του ΕΚΑΒ, αλλά και τη διαφύλαξη της πολυεπίπεδης λειτουργίας των νοσηλευτικών μονάδων.

Όπως τόνισε ο κ. Κατσανιώτης, η Υγεία αποτελεί την πρώτη και μεγάλη προτεραιότητα της παράταξης της ΝΔ για την επόμενη 4ετία, κάτι που έχει πει και ο ίδιος ο Πρωθυυπουργός, εξαγγέλλοντας 10.000 νέες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, την κατασκευή νέων νοσοκομείων και την αναβάθμιση εκατοντάδων κέντρων υγείας με χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Αναφερόμενος στο τοπικό σύστημα, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, μίλησε για τις εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, ύψους 6,5 εκ. ευρώ, που έχουν ήδη ξεκινήσει, ενώ υπογράμμισε την αναγκαιότητα να επισπευθούν οι εργασίες αναβάθμισης του Καραμανδανείου, προκειμένου η Πάτρα να διαθέτει ένα καλό και σύγχρονο παιδιατρικό νοσοκομείο. Επίσης, υπογράμμισε ότι προσωπικός του στόχος θα είναι η αναβάθμιση και των νοσοκομείων Αιγίου και Καλαβρύτων, καθώς επίσης και η δημιουργία μονάδων τηλεϊατρικής για τους κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών.

Μιλώντας για τις κάλπες της 21ης Μαΐου, σημείωσε πως σε αυτές αναμετριέται η ευθύγραμμη πορεία προς τα εμπρός με μία αμφίβολη και μάλλον επικίνδυνη πορεία, εκφράζοντας την άποψη πως η κρίση των πολιτών θα είναι συντριπτικά υπέρ της σταθερότητας και της ΝΔ.

Τέλος, κλείνοντας την τοποθέτησή του σε προσωπικό τόνο,  υπογράμμισε πως τα τελευταία δύο χρόνια είχε την τιμή και την ευθύνη να αποτελέσει μέρος της κυβέρνησης και της μεγάλης εθνικής προσπάθειας, ταυτόχρονα όμως είχε και τη δυνατότητα να αποκτήσει πολύτιμες εμπειρίες για τη λειτουργία των κέντρων αποφάσεων και να ισχυροποιήσει ακόμα περισσότερο τη φωνή της Αχαΐας. «Θεωρώ πως αυτά τα χρόνια, κερδίσαμε πολλές μάχες. Και ξέρω ότι μπορούμε να κερδίσουμε ακόμα περισσότερες. Δώστε μου τη δύναμη να το κάνω!» τόνισε.