«Δεν θα ψηφίσω τον νόμο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών»

«Είναι προφανές ότι δεν θα ψηφίσω και αυτόν τον νόμο, γιατί οδηγεί σε τεκνοθεσία. Εγώ λέω κάθετα όχι, τα ομόφυλα ζευγάρια δεν μπορούν να υιοθετούν παιδιά»

Την πρόθεσή του να καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τον γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών εξέφρασε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Κατσανιώτης, διαφωνώντας πλήρως με το ζήτημα της τεκνοθεσίας.

Ο κ. Κατσανιώτης, μιλώντας στο ραδιόφωνο Peloponnisos FM 104,1, διαφώνησε με το ότι ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών συνιστά μεταρρύθμιση, αλλά ούτε και κοινωνικό αίτημα. Σύμφωνα με τον ίδιο, όλα τα ομόφυλα ζευγάρια μπορούν να λήξουν το νομικό κομμάτι με το σύμφωνο συμβίωσης, το οποίο επίσης είχε καταψηφίσει, όπως υπενθύμισε.

«Καταρχήν, δεν το θεωρώ μεταρρύθμιση. Είναι μια κουβέντα που πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω πως έχει βγει τόσο έντονα στον δημόσιο διάλογο. Κοινωνικό αίτημα δεν είναι. Με το σύμφωνο συμβίωσης τα ομόφυλα ζευγάρια μπορούν να λήξουν όλο το νομικό κομμάτι. Σας θυμίζω ότι δεν είχα ψηφίσει το σύμφωνο συμβίωσης», είπε, σύμφωνα με το pelop.gr.

Η κύρια διαφωνία του αφορά την τεκνοθεσία. «Είναι προφανές ότι δεν θα ψηφίσω και αυτόν τον Νόμο, γιατί οδηγεί – και θα πρέπει να είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας – σε τεκνοθεσία. Εγώ λέω κάθετα όχι, τα ομόφυλα ζευγάρια δεν μπορούν να υιοθετούν παιδιά. Είναι μια πάρα πολύ μεγάλη συζήτηση, η οποία δεν πρέπει να ανοίγει πρόχειρα και ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τη χρησιμότητά της τώρα», είπε.

Ερωτηθείς για το εάν το θέμα άνοιξε μετά την εκλογή του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κατσανιώτης απάντησε ότι «ο Στέφανος Κασσελάκης μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Αυτή είναι μια άλλη συζήτηση. Τα προβλήματα της χώρας είναι άλλα».

Σύμφωνα με τον βουλευτή, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αποδείξει ότι προχωρά τα πράγματα μπροστά χωρίς να φοβάται το πολιτικό κόστος και θα έπρεπε να συζητά για τα προβλήματα της χώρας. «Για μένα είναι θέμα αρχής. Είναι λάθος να ανοίγει μια τέτοια συζήτηση για τον γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου. Αυτά τα θέματα λειτουργούν περισσότερο ως ένα καφενειακού τύπου ντιμπέιτ από το να επιλύουν πραγματικά προβλήματα», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας διέψευσε τις φήμες περί υποψηφιότητάς του στο ευρωψηφοδέλτιο, λέγοντας ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και δεν τον ενδιαφέρει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.