Κατσανιώτης: Διαφωνώ με τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών – Οφείλουμε να διαφυλάξουμε τις αρχές και τις αξίες μας

Κατσανιώτης: Διαφωνώ με τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών – Οφείλουμε να διαφυλάξουμε τις αρχές και τις αξίες μας

Τη διαφωνία του με το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών εξέφρασε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Κατσανιώτης. «Οφείλουμε να διαφυλάξουμε τις αρχές και τις αξίες μας που είναι πέρα και πάνω από εμάς, χαρακτήρισαν την πορεία του γένους μας και τους χρωστάμε την ύπαρξή μας. Τη δυνατότητα που έχουμε να συζητάμε και να διαφωνούμε σε αυτή εδώ την αίθουσα ενώπιον των Ελλήνων πολιτών» είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει σε άλλο σημείο απευθυνόμενος σε όσους μιλούν για διάσταση απόψεων στο εσωτερικό της ΝΔ ότι «είμαι περήφανος που ανήκω στην παράταξη της ΝΔ γιατί έχω το δικαίωμα να υποστηρίζω τις απόψεις σύμφωνα με την συνείδηση μου. Η Νέα Δημοκρατία απευθύνεται σε όλο το φάσμα της κοινωνίας. Απευθύνεται και στους φιλελεύθερους και τους συντηρητικούς. Η μεγάλη κεντροδεξιά φιλελεύθερη παράταξη εμπεριέχει και τους φιλελεύθερους και τους μοντέρνους δεξιούς».

Ο κ. Κατσανιώτης περιγράφοντας την «σύγχρονη δεξιά» ανέφερε «κέντρο της είναι μια ευρύτερη κοινότητα που συνοψίζεται στη συμμετοχή, στην ευθύνη, στην προσφορά, στο σεβασμό στους νόμους και στο κράτος, στον πατριωτισμό, στη συμπερίληψη και όλα αυτά καταλήγουν στην ατομική ευθύνη, χωρίς όμως να καταλύουν τους κοινωνικούς δεσμούς».

«Είναι σαφές ότι στα θέματα όπως ο γάμος των ομόφυλων, η σχέση εκκλησίας – κράτους και ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε το ιστορικό βάθος του έθνους δεν ταυτίζονται οι απόψεις μας. Αυτό όμως είναι και η μεγάλη μας δύναμη. Αυτή την μεγάλη παράταση θα την διαφυλάξουμε και να προχωράμε μπροστά» είπε για να προσθέσει πως «ο πρωθυπουργός της χώρας ξέρει τα σημεία που έχουμε αξιακές διαφωνίες, σέβεται την άλλη άποψη, θέλει τη σύνθεση και για αυτό το λόγο σε τέτοιου είδους θέματα δεν βάζει κομματική πειθαρχία».