Συζητήσαμε στην ΕΡΤ1 τόσο για το Πατρινό Καρναβάλι όσο και για τα Πανεπιστήμιά μας

Συζητήσαμε στην ΕΡΤ1 τόσο για το Πατρινό Καρναβάλι όσο και για τα Πανεπιστήμιά μας

Ο Βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας κ. Ανδρέας Κατσανιώτης συμμετείχε μιλώντας για τα ζητήματα της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας στο ΕΡΤΝews και στην εκπομπή «Συνδέσεις», την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024.

Για το θέμα της ζωντανής τηλεοπτικής μετάδοσης του Πατρινού Καρναβαλιού από τη δημόσια τηλεόραση τοποθετήθηκε και ο Αχαιός Βουλευτής, ο οποίος δήλωσε τα εξής: «Η ΕΡΤ δεν έδειξε όσο θα έπρεπε το Πατρινό Καρναβάλι. Είναι ωραίο να υπάρχουν καρναβάλια και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, όμως το Πατρινό Καρναβάλι είναι το καλύτερο της χώρας», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Το Πατρινό Καρναβάλι δεν αφορά ένα μόνο Σαββατοκύριακο τον χρόνο. Η προετοιμασία είναι πολλών μηνών. Γίνεται ερασιτεχνική δουλειά σε επαγγελματικά πρότυπα. Να δούμε από τώρα για του χρόνου το θέμα της μετάδοσης».

Ο κ.Κατσανιώτης μιλώντας στην εκπομπή για το θέμα της κα Ασημακοπούλου και των emails που απέστειλε στους απόδημους Έλληνες, επεσήμανε ότι η παραίτησή της  είναι πολύ σημαντική και η η έρευνα της ανεξάρτητης αρχής για την προστασία των προσωπικών δεδομένων αλλά και ο εισαγγελέας ερευνούν την υπόθεση, ώστε να μην υπάρχουν σκιές και να νιώθουν οι Έλληνες πολίτες ασφαλείς για τα προσωπικά τους δεδομένα. και βέβαια να υπάρξει προστασία της επιστολικής ψήφου. Τόνισε ότι σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η κ. Ασημακοπούλου, η χρήση των emails δεν έχει σχέση με την απογραφή των αποδήμων και σύντομα η Δικαιοσύνη θα αποφανθεί για το αν αυτά τα δύο πράγματα ταυτίζονται. Η επιστολική ψήφος, υπογράμμισε, είναι μια κατάκτηση και πρέπει να προστατευτεί.

Αναφορικά με την επιχειρηματική δραστηριότητα του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, υποστήριξε ότι όποιος μπαίνει στην πολιτική  αφήνει πίσω του τις επιχειρηματικές και επαγγελματικές του δραστηριότητες  και αυτό έπρεπε να κάνει ο κ. Κασσελάκης από τη στιγμή που εξελέγη ως Πρόεδρος του κόμματος. Ο νόμος, επεσήμανε, έγινε επί ΣΥΡΙΖΑ  και είχε ως στόχο να πλήξει τον κ. Μητσοτάκη, θεσμοθετήθηκε δηλαδή, όχι για το καλό των πολιτών αλλά για το κακό του αντιπάλου. Έστησε λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ μια παγίδα μέσα στην οποία έπεσε ο κ. Κασσελάκης.

Απαντώντας στην ερώτηση για τη χρήση του πρωθυπουργικού αεροπλάνου από τον πρωθυπουργό για επίσκεψη και διαμονή στη Σίβα ,απέφυγε να απαντήσει και απλώς αντιπαρέβαλε το ταξίδι του κ. Τσίπρα, όταν ήταν πρωθυπουργός , στη Disneyland. Είπε ότι  η συνέχεια του ταξιδιού μετράει και ότι θεωρεί στρατηγικής σημασίας τη  συμφωνία με την Αίγυπτο.

Για τα όσα συνέβησαν στο ΑΠΘ, είπε χαρακτηριστικά «Αργήσαμε» και υπογράμμισε  ότι  έπρεπε οι εστίες ανομίας να έχουν καταπολεμηθεί ,ενώ χαρακτήρισε τις φοιτητικές εστίες κέντρα παρανομίας. Η κυβέρνηση, πρόσθεσε, πρέπει να επιδοτήσει τα ενοίκια των φοιτητών ενώ για το δημόσιο πανεπιστήμιο επεσήμανε ότι πρέπει να του δώσουμε την ευκαιρία να «πετάξει». Το καλό πανεπιστήμιο, σημείωσε, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και μπορεί να μεγαλουργήσει.

Παρακολουθήστε παρακάτω ολόκληρη την συζήτηση: