Συνάντηση με τον Πρέσβη της Αργεντινής στην Ελλάδα

Συνάντηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Αργεντινής με τον Πρέσβη της Αργεντινής στην Ελλάδα

Η αξιοποίηση διπλωματικών και κοινοβουλευτικών δικτύων, προκειμένου να αναδειχθούν οι δυνατότητες για περαιτέρω συνεργασία βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής εθιμοτυπικής συνάντησης μεταξύ των κ.κ. Ανδρέα Κατσανιώτη (Προέδρου) Σωκράτη Φάμελλου  (Αντιπροέδρου) και Ιωάννη Τσίμαρη (Μέλους) από την Ομάδα Φιλίας Ελλάδας- Αργεντινής και του Πρέσβη της Αργεντινής στην Ελλάδα κ. LuisAlfredo AZPIAZU.

Κατά τη συζήτηση, η αναφορά τόσο στην φετινή συμπλήρωση 150 ετών από την έναρξη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, όσο και στην δραστήρια ελληνική κοινότητα στην Αργεντινή, περιβλήθηκε από τη βούληση για συντονισμό στα πεδία που συνιστούν πρόκληση για κάθε χώρα συντεταγμένη με το διεθνές δίκαιο.

Ειδικότερα, υπογραμμίστηκε ως βασικό μέλημα των φιλειρηνικών κρατών η έμπρακτη συμβολή τους στη διασφάλιση της ειρήνης και την προάσπιση των δικαιωμάτων των αμάχων πληθυσμών, ιδιαιτέρως όπου μαίνονται συρράξεις.  Δεν παραλείφθηκε επίσης, μνεία στην εισβολή και κατοχή του βορείου τμήματος της Κύπρου, ενώ εκτιμήθηκε η αδιάλειπτη συμμετοχή της Αργεντινής στην UNFICYP με την δεύτερη μεγαλύτερη εθνική αποστολή στην Νήσο, ήδη από το 1993.

Σημειώθηκε τέλος, η ανάγκη για αναγνώριση του δικαιώματος στην αυτοάμυνα για κάθε λαό που διαβιεί σε περιοχές όπου προάγεται η τρομοκρατία.