Συνέντευξη στον Ρ/Σ Peloponnisos FM 104,1 – «Η σύγχρονη Δεξιά ανάχωμα στα άκρα»

Συνέντευξη στον Ρ/Σ Peloponnisos FM 104,1 – «Η σύγχρονη Δεξιά ανάχωμα στα άκρα»

Ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών και Αχαιός Βουλευτής μίλησε στον Peloponnisos FM 104,1 κατά τη διάρκεια του Regional Growth Conferenfce και στάθηκε στο διακύβευμα των ευρωεκλογών.

«Η Δημοκρατία είναι το πολίτευμα των συμμετεχόντων. Οι μη συμμετέχοντες δεν θα έχουν κανέναν λόγο στις 10 Ιουνίου, ούτε να γκρινιάζουν, ούτε να κρίνουν. Θα έχουν πετάξει στα σκουπίδια το δικαίωμά τους. Ενα δικαίωμα για το οποίο πάρα πολλοί έδωσαν μάχη για να το έχουν. Μην το θεωρούν δεδομένο λοιπόν. Κάποιοι δεν το έχουν καν».

Πιο ξεκάθαρο μήνυμα δεν θα μπορούσε να στείλει ο Ανδρέας Κατσανιώτης στους φίλους της Νέας Δημοκρατίας ενόψει της ευρωκάλπης της 9ης Ιουνίου. Ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών και Αχαιός βουλευτής μίλησε στον Peloponnisos FM 104,1 κατά τη διάρκεια του Regional Growth Conferenfce και στάθηκε στο διακύβευμα των ευρωεκλογών: «Οι ευρωεκλογές μετά από πολλά χρόνια είναι μόνες τους, χωρίς ταυτόχρονες αυτοδιοικητικές εκλογές. Δυστυχώς φαίνεται ότι οι πολίτες θεωρούν ότι η Ευρώπη είναι κάτι μακρινό γι αυτούς, κάτι που ίσως δεν τους αφορά. Η δική μας δουλειά, όμως, είναι να αναδείξουμε τη σημαντικότητα των εκλογών για την καθημερινότητα του πολίτη, για τη χώρα και για την κυβέρνηση.

Είναι σημαντικό η ΝΔ να διατηρήσει υψηλά ποσοστά, έτσι ώστε ο πρωθυπουργός να εξακολουθήσει, σε όλες τις ευρωπαϊκές διαπραγματεύσεις, να είναι ο αρχηγός του μεγαλύτερου Κεντροδεξιού κόμματος στην Ευρώπη. Ολοι εκείνοι που έδωσαν το δικαίωμα στη ΝΔ στις πρόσφατες εθνικές εκλογές να κάνει πράξη το πρόγραμμά της, πρέπει να σκεφτούν ότι μπροστά μας έχουμε ακόμη πολλή δουλειά να κάνουμε. Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να έχει λυμένα τα χέρια του για να κάνει αυτήν τη δουλειά. Αυτές οι ευρωεκλογές θα λύσουν τα χέρια του πρωθυπουργού και θα επιβεβαιώσουν τη στήριξη που μας δίνει ο κόσμος για να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις στην Υγεία και στην Παιδεία, για να διαπραγματευθεί την Ενιαία Αγροτική Πολιτική, για να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό που δεν γιγαντώνεται μόνο λόγω των πολέμων, αλλά κι εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής και των διεφθαρμένων καθεστώτων σε Αφρική και Ασία».

Παράλληλα, ο Ανδρέας Κατσανιώτης έκανε και μια ανάλυση στους πολιτικούς συσχετισμούς Αριστεράς, Κέντρου και Δεξιάς, τονίζοντας τα εξής:

«Είδαμε την ενίσχυση των άκρων σε κοινωνίες που αρχικά έλεγαν ότι πρέπει να είμαστε πιο ανεκτικοί. Η woke ατζέντα και η συμπερίληψη με ευκολία, δημιουργούν προβλήματα που αργότερα τα πληρώνουμε και οι πολίτες ριζοσπαστικοποιούνται. Η σύγχρονη μοντέρνα Δεξιά είναι το ανάχωμα στις ακρότητες. Κεντροδεξιά δεν γίνεται ούτε χωρίς Δεξιά, ούτε χωρίς Κέντρο. Είμαστε ένα μεγάλο κόμμα, μαζί μας έχουμε και ανθρώπους που προέρχονται από τον χώρο της Αριστεράς. Πλέον, ξέρουμε τι είναι συντηρητικό και τι προοδευτικό. Το να μπορείς να χρησιμοποιείς χωρίς καμία κριτική οτιδήποτε καινούργιο είναι νεωτερισμός και είναι το εύκολο. Το να μπορείς, όμως, να κρατάς σταθερότητα και κοινωνική συνοχή και να δοκιμάζεις ταυτόχρονα καινούργια πράγματα, είναι προς όφελος των πολιτών. Το άτομο είναι πάνω από όλα ή η κοινότητα;».

Και ο Αχαιός βουλευτής πρόσθεσε τα εξής: «Εμείς ήμασταν πάντα αυτοί που πιστεύαμε, που πιστεύουμε και που θα πιστεύουμε στην Ευρώπη. Η σύγχρονη μοντέρνα Δεξιά που αποτελεί το συστατικό και σταθερό κομμάτι της παράταξης είναι εδώ, θα δώσει τη μεγάλη μάχη των ευρωεκλογών και θα κερδίσει. Αυτή η σύγχρονη Δεξιά ήταν και το συστατικό κομμάτι του ευρωπαϊσμού της χώρας. Εμείς ήμασταν το φυντάνι, ο μικρός βλαστός που έφερε την ευρωπαϊκή ιδέα στη χώρα. Ναι, πιστεύουμε σε μια άλλη Ευρώπη, εκείνη των πολιτών που θα σέβεται τις κοινωνίες της και τις ιδιαιτερότητες κάθε χώρας. Τα έθνη της Ευρώπης είναι ο πλούτος της ηπείρου και όχι οι πολυεθνικές και η οικονομική ομογενοποίηση. Το ευρώ είναι σημαντικό, όμως η ταυτότητα της Ευρώπης βγαίνει μέσα από τα έθνη της».

Τέλος, ο Ανδρέας Κατσανιώτης δεν μπορούσε να κρύψει την ικανοποίησή του για την παρουσία του στο RGC και θυμήθηκε το πρώτο συνέδριο που είχε γίνει στη γενική γραμματεία Επικοινωνίας όταν ο ίδιος ήταν γενικός γραμματέας: «Αφορμή ήταν μια σουηδική εφημερίδα που είχε κάνει κάτι αντίστοιχο για να δείξει πως είναι το μέλλον του Τύπου μέσα από τα συνέδρια».